OŠ DONJA DUBRAVA Terenska nastava u Vukovaru

>> Terenska nastava u Vukovaru

Učenici osmih razreda naše škole, u pratnji razednika Anđelka Lisjaka i Ivane Friščić Dornik, bili su na dvodnevnoj terenskoj nastavi u Vukovaru. Nastava je organizirana u sklopu projekta ‘Posjet osmih razreda Vukovaru’ koju organizira Javna ustanova ‘Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar’.

Riječ je o projektu koji obuhvaća učenje o vrijednostima Domovinskog rata i značaja Bitke za Vukovar u obrani suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti suvremene Republike Hrvatske. Tijekom dvodnevnog posjeta Vukovaru učenici uče o demokratskim procesima koji su doveli do stvaranja suverene i samostalne Republike Hrvatske te kako je ona obranjena u nametnutome ratu.

Nakon uspostavljanja teorijskog okvira, učenici posjećuju memorijalna mjesta na širem području grada Vukovara na kojima se kroz predavanja vodiča uvode u događaje koji su se ovdje odigrali ratne 1991. godine. Uz memorijalnu povijest vezanu za Domovinski rat, učenici uče i o povijesnoj i kulturnoj baštini grada Vukovara kroz posjet gradskom muzeju Vukovar i Muzeju vučedolske kulture.

Dvodnevni posjet Vukovaru završava Školom mira, predavanjem čiji je cilj da učenici odnesu svojim domovima poruku mira, nenasilja i tolerancije na kojima se može graditi budućnost te kvizom znanja za učenike. Našu su školu na kvizu znanja predstavljali učenici Karla Čmrlec i Domagoj Haramija koji su vrlo uspješno prezentirali svoje znanje o gradu Vukovaru osvojivši drugo mjesto.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije