FOTO Učenici OŠ Podturen družili se sa županom

U Velikoj vijećnici Međimurske županije doslovno se tražilo mjesto više kada su u posjet instituciji stigli učenici od 1. do 4. razreda Osnovne škole Podturen. Njih više od 60-ak na pravi izlet diljem Međimurja i institucija poveli su njihove učiteljice i učitelji Vanja Barić, Ljubica Horvat, Ljiljana Ovčar, Vesna Zadravec i Vlatka Žganec.

U sklopu svog terenskog dijela nastave neki su naučili nešto novo, posebice prvašići i učenici 2. razreda, dok trećaši i 4. razredi samo ponovili gradivo koje su naučili u sklopu predmeta prirode i građanskog odgoja. Stoga su spremno slušali o glavnom upravnom i političkom središtu te o ustroju same Županije, koje su im približili župan Međimurske županije Matija Posavec i pomoćnica pročelnika UO za obrazovanje, kulturu i šport Blaženka Novak.

“Mi idemo na bazene, a ne moramo ih platiti jer imamo plaćenu ulaznicu”, rekli su prilikom posjeta učenici i zahvalili Županiji što im omogućava školu plivanja, ali i autobus i vozača do bazena.

Neki su sami istaknuli kako bi kad narastu htjeli također pomagati naše obrazovanje, biti učitelji, političari, dužnosnici koji će napraviti promjenu u društvu, dok su drugi objasnili da žele biti informatičari, bageristi, liječnici, mesari i kuhari, na što im je pomoćnica pročelnika rekla da su to odlični snovi koje mogu ostvariti ako će biti vrijedni u školi, ali i kako su odabrali zanimanja koja su upravo tržištu potrebna.

“Kada budemo veliki želimo donositi tako važne odluke kao vi za cijelo Međimurje”, rekli su učenici međimurskom županu, pokazali mu svojim odličnim pitanjima naučeno znanje kroz razgovor te mu objasnili što rade u svoje slobodno vrijeme, koje igrice igraju i koje igre preferiraju na satovima tjelesne i zdravstvene kulture.

Nakon ozbiljnih tema, ugodno druženje, ali i vrlo poučan dan zaključen je fotografijom za uspomenu i nezaobilaznim slatkim čašćenjem, čemu su se mališani itekako obradovali. Ujedno su se nakon boravka na Županiji, uputili u Muzej Međimurja Čakovec i Knjižnicu “Nikola Zrinski” Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije