ŠKOLA U Međimurju se u petak nastava odvija prema planu i programu

Nakon što je u Međimurju bila odgođena nastava u svim osnovnim i srednjim školama, nastava će se sutra, u petak 2. ožujka održati prema planu i programu.

Kako su javili iz Međimurske županije, u proteklih nekoliko dana Međimurje su zadesile vremenske nepogode koje su se najviše očitovale u jakom sjevernom vjetru praćenom iznimno niskim temperaturama i snježnima nanosima.

Tada je odlučeno da se prekine nastava za srijedu i četvrtak u svim osnovnim i srednjima školama kojima je Županija osnivač, želeći u prvi plan staviti sigurnost naših učenica i učenika, ne želeći da na temperaturama oko -15 celzijevih stupnjeva čekaju autobuse koji nisu mogli poštivati vozni red.

Ponajviše imajući pritom u mislima stanje na cestama kako na određenim lokacijama nije bilo moguće kvalitetno očistiti prometnice, ali i pješačke prijelaze koje učenici koriste. Odgovornost na Županiji kao osnivaču škola je između ostalog ta da se zaštiti učenike u svakom aspektu, što je i učinjeno.

Nastavni plan i program koncipiran je na način da neće biti problema u nadoknadi protekla dva školska dana, a općinske i gradske komunalne službe, koncesionari i privatnici imali su dovoljno vremena da stanje dovedu u normalu.

Svim školarcima iz Međimurske županije poželjeli su uspješan nastavak školske godine, uz oprez s obzirom na još uvijek izazovne vremenske uvjete.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije