ČUVARICE leptira plavca iz ETŠ-a u III. OŠ Čakovec

>> ČUVARICE leptira plavca iz ETŠ-a u III. OŠ Čakovec

Mali građani, kao i svake godine, tako i ove, marljivo rade na rješavanju problema u zajednici. Radom na prethodnim projektima, saznali su da u našem zavičaju živi leptir plavac, ali i da je ugrožen. Veoma ih je ražalostilo da će leptira biti sve manje, ako se svi zajedno ne pobrinemo da ga sačuvamo.

I naravno, što drugo, odgovorni mali građani krenuli su u akciju. Gdje živi leptir, što mu je sve potrebno za život, zašto ga je važno sačuvati… Tisuću pitanja za istraživanje. U pomoć su priskočile iskusne čuvarice leptira plavca, profesorica Željka Kadi iz ETŠ-a sa svojom sestrom Jelenom Pavlic, profesoricom biologije i kemije u OŠ Sveti Juraj na Bregu i nećakom Grgom, učenikom naše škole.

Svoje golemo znanje o plavcu nesebično su podijelile s malim građanima. Iako Željka i Jelena predaju učenicima viših razreda i srednjoškolcima, izvrsnim, gotovo bajkovitim pristupom, predstavile su život međimurskoga leptira plavca. Aktivni i radoznali mali građani postavljali su brojna pitanja, ali i pokazali da im leptiri nisu nepoznanica.

Mali građani će znanje stečeno na radionici rabiti u daljnjem radu na projektu koji će predstaviti na Međužupanijskoj smotri Građanskoga odgoja i obrazovanja – Projekt građanin, 9. travnja. Uz vodstvo mentora učitelja Aleksandra Bartolića i učiteljice Zdenke Novak, čeka ih još puno posla.

Zahvaljujemo profesoricama na trudu, dobroj volji i nesebičnom darivanju znanja i slobodnoga vremena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije