OŠ ŠENKOVEC Oduševljeni izložbom Nikola Tesla – Mind from the future

>> OŠ Šenkovec: Oduševljeni izložbom Nikola Tesla –Mind from the future

Tog snježnog utorka, 20. veljače 2018. učenici viših razreda krenuli su u Zagreb kako bi uživali u Kazališnom danu planiranim Godišnjim planom i programom rada škole. U Kazalištu Žar ptica pogledali su predstavu ‘Kako je tata osvojio mamu’ iz koje su naučili da ništa nije crno-bijelo, da ljude i njihovu ljubav treba uvijek osvajati i boriti se za nju.

Ono što je dalo poseban čar ovom putovanju je posjet multimedijskoj izložbi ‘Nikola Tesla – Mind from the future’, koja je učenike naprosto oduševila. Izložba prati Teslin život od rođenja do smrti, ali na posve nov način – kao nadahnuta interaktivna instalacija u kojoj se prožimaju film, animacija, video umjetnost, skulptura, slika i tehničke inovacije.

Izložba je postavljena u Domu hrvatskih likovnih umjetnika (Meštrovićev paviljon) u Zagrebu i otvorena je do kraja ožujka 2018., a zatim seli u veće europske i svjetske gradove u kojima je Tesla radio i boravio. Izložba svakako zavrjeđuje da se je posjeti pa je toplo preporučamo svima.

Na povratku, umorni i gladni, stali smo u McDonald’su, a onda se punih dojmova i lijepih sjećanja vratili u naše malo Međimurje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije