VIDEO Mladi informatičari iz OŠ Strahoninec postižu zavidne rezultate

“S ponosom možemo reći da smo dokaz uspješnog ulaganja u znanje” – stoji na internetskim stranicama udruge Mladi informatičari Strahoninca. I stvarno mogu. Iza njih je dugogodišnji rad s mladima te sudjelovanje na brojnim natjecanjima, s kojih se gotovo nikad ne vraćaju praznih ruku.

Majstorica informatike Mirna, učenica je OŠ Stranoninec i već od malih nogu programira. Na nedavno održanom Hrvatskom otvorenom natjecanju u infomatici osvojila je prvo mjesto u svojoj kategoriji. Kako kaže, prije samog natjecanja nije nervozna nego ju zanima kako će rješiti izazov koji postave pred nju te kakav će biti rezultat na samom kraju.

Također je rekla da joj programiranje u početku bilo dosadno, ali da su upravo natjecanja informatiku učinila, zanimljivijom.

Njezini vršnjaci iz škole, mladi informatičari, također postižu vrhunske rezultate na natjecanjima i za svako se svakodnevno pripremaju. Neki od njih već i znaju što će postati u životu, što drugo nego – informatičari.

Ljudi sa informatičkim znanjem vrlo su traženi te se kvote uvijek teško ispunjavaju, stoga je bitno ove mlade ljude pravilno usmjeravati. Tajna njihovog uspjeha nije puko bubanje gradiva napamet, već razumijevanje.

(Izvor: HRT centar Čakovec – Varaždin)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije