Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
MLADA PERA Predstavljanje knjige i nagrade za najkreativnije autore

MLADA PERA Predstavljanje knjige i nagrade za najkreativnije autore

U nedjelju, 25. ožujka s početkom u 12 sati u LifeClass Termama Sveti Martin održat će se predstavljanje knjige 'Različitost je najzanimljivija boja života' i dodjela nagrada najkreativnijim autorima.

1. listopada prošle godine udruga Mlada pera raspisala je literarni natječaj za sve osnovnoškolce u RH i polaznike hrvatske nastave u inozemstvu. 266 mladih autora i autorica poslalo je 154 literarna rada kojima je zajednički nazivnik različitost.

Radovi su pristigli iz 16 županija, Grada Zagreba i Bosne i Hercegovine pa je time odmah i prvi natječaj mlade udruge koja još nije proslavila ni prvi rođendan postao međunarodni natječaj.

Osim što su pristigli radovi iz svih nižih i viših razreda osnovne škole veseli i velik odaziv područnih škola te škole nacionalnih manjina. Najviše malih autora ukupno je iz Krapinsko-zagorske županije, ali s pojedinačnim radovima iz Bjelovarsko-bilogorske županije, iz čijeg središta grada Bjelovara je i pristiglo najviše radova.

Rezultat natječaja je ova knjiga s prekrasnim i dirljivim pričama, napisanih pravim književno-umjetničkim stilom punim emocija, subjektivnosti i bogatim izražajnim sredstvima. U zborniku su objavljeni svi pristigli radovi, u stihovima, prozi, kao intervjui, slikovnice...

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!