TEHNIČKA ŠKOLA ČAKOVEC u projektu ‘Čitajmo svi, veliki i mali’

Već tradicionalno, učenici Tehničke škole Čakovec druže se s mališanima iz vrtća i osnovnoškolcima u projektu Čitajmo svi, veliki i mali koji se od 2014. godine provodi u organizaciji Društva “Naša djeca” i pod pokroviteljstvom Grada Čakovca. Projekt je dio kampanje Čitaj mi koja se na razini Republike Hrvatske provodi s ciljem poticanja čitanja djeci od najranije dobi.

U ponedjeljak, 12. ožujka 2018. ugostili smo naše male prijatelje iz Osnovne škole Ivanovec. Već pri samom ulasku u školsku knjižnicu prepoznali smo neka dobro znana lica još iz vrtićkih dana. Iako su vrtićarci porasli i već su pri kraju trećeg razreda, osmijeh je ostao isti – dječji, iskren…

Ove smo godine odlučili saznati nešto više o legendama, i to ne bilo kakvima, već našim, zavičajnim legendama. Zato smo mi veliki (srednjoškolci) odabrali jednu prekrasnu zavičajnu legendu o djevojčici Fijolini koja je svojom dobrotom i nesebičnošću promijenila svijet darujući siromašne i gladne i od malog mjesta u Međimurju napravila Raj.

Djevojčice i dječaci iz Osnovne škole Ivanovec oduševljeno su slušali priču koju su im čitali učenici naše dramske družine. Nakon čitanja dugo smo razgovarali o djevojčici Fijolini, njezinim osobinama i postupcima, saznali ponešto o tome kako bi oni reagirali da se odjednom pred njima nađe gomila novčića… Iako su još djeca, zaključili su da su itekako svjesni važnosti pomaganja prijateljima, roditeljima i svima kojima je pomoć potrebna.

Znajući koliko su maštoviti i kreativni, prekinuli smo priču u ključnom trenutku (… nije dvoumila što će s novčićima…) i zamolili ih da napišu svoj kraj, i to na kajkavskom narječju. Dobili smo maštovite, smiješne, poučne i zanimljive priče.

Toplim klipićima iz školske kuhinje i slatkišima nagradili smo se za uložen trud i rad. Brzo smo dogovorili sljedeći susret – u svibnju ćemo gostovati kod svojih malih prijatelja u Osnovnoj školi Ivanovec. Zahvaljujemo učiteljici Ireni Levačić i asistentici što su nam, zajedno sa svojim učenicima, dan učinile veselijim i drugačijim. Već sad se radujemo ponovnom susretu. (Sanja Novak, dipl.bibl.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije