FILOZOFSKI café u Srednjoj školi Prelog

U srijedu, 14. ožujka 2018. godine, u prostorijama ugostiteljskog kabineta u Srednjoj školi Prelog, popraćeni idejom prošlogodišnjih maturanata i pod vodstvom prof. Marijana Lazara i prof. Marije Grabant, 4.g Srednje škole Prelog održali su filozofsku raspravu pod nazivom “Filozofski café”.

‘Filozofski café jedan je od oblika filozofske prakse kojim se potiče i promiče slobodno, kritičko, vlastito i javno mišljenje’, a ponajviše razmjena istog s ostalima, rekla nam je učenica Ivana Mlinarić iz 4.g. čija tema je bila ‘Filozofija krize’.

Raspravljalo se o samoj središnjoj temi filozofiji krize, krizi ponašanja, krizi socijalizacije, krizi identiteta, krizi ljubavi i prijateljstva, krizi obitelji, iseljavanju Hrvata iz naše zemlje, globalizaciji, krizi odgoja i obrazovanja i krizi moralnih vrijednosti.

Također, su se dotakli i aktualnih tema kao što su vršnjačko nasilje, problemi komunikacije, tj. kriza dijaloga i utjecaj IT tehnologije na zdravlje.

Što je možda i najbitnije, raspravljalo se o tim problemima i protumačili su njihovu važnost. U tim raspravama pratili su ih i s njima raspravljali ostali prisutni profesori te su zajednički došli do različitih zaključaka.

Ovim filozofskim caféom progovorilo se o problemima društva, a posebice mladih.

Raspravljajući o temama potakli su jedni druge, ali i ostale učenike da promisle o pojedinim temama te da ih uoče u svakodnevnom životu i shvate njihovu važnost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije