III. OŠ ČAKOVEC Knjige su zakon!

>> III. OŠ Čakovec Knjige su zakon!

Jedan sat s Melitom Rundek – Knjige su zakon!

U četvrtak, 15. ožujka 2018. III. OŠ Čakovec posjetila je popularna književnica Melita Rundek. S učenicima je razgovarala o važnosti čitanja i knjiga, te odnosu mladih prema čitanju. Pričala je i o svojem poslu u knjižnici koji joj omogućava da razgovara s mladim čitateljima i iz prve ruke sazna što oni misle o njezimim romanima.

Najviše ju je, otkrila je u razgovoru, razveselio komentar jednog dječaka koji je, vrativši u knjižnicu njezin roman ‘Psima ulaz zabranjen’, na njezin upit kako mu se svidjela knjiga odgovorio: ‘Knjiga je zakon!’

Tijekom susreta, razgovaralo se i o njezinom najnovijem romanu za mlade ‘Haj, ja sam online’ u kojemu književnica govori o dobrim i lošim stranama virtualnoga svijeta. S Melitom Rundek razgovarali su učenici petih razreda, a u uvodnom dijelu susreta književnicu su pozdravile učenice šestog razreda Barbara Vrčić, Magdalena Palašek i Ela Novoselec.

Svojim vedrim i dinamičnim nastupom Melita Rundek učinila je ovaj susret zanimljivim i zabavnim, a neki su učenici odmah nakon susreta pohrlili u knjižnicu i posudili knjigu ‘Haj, ja sam online’ kako bi ju pročitali kao izbornu lektiru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije