Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
POKRENI SOLIDARNOST Poruke učenika iz OŠ Podturen

POKRENI SOLIDARNOST Poruke učenika iz OŠ Podturen

2947226210214539835026052354110 Fotogalerija

Na svjetski dan eliminacije rasne diskriminacije 21. ožujka, iz Osnovne škole Podturen na nasumično odabrane adrese osoba iz lokalne zajednice izaslano je 59 slikovnih razglednica s porukama učenika.

Tekstovi kojim se učenici obraćaju sugrađanima u želji da potaknu solidarnost i razviju osjećaj (vrijednost) uvažavanja i jednakosti nastali su kroz radionice na satovima razrednika i hrvatskog jezika u ukupno 6 razrednih odjela: 6.a, 6.b, 7.a, 7.b, 8.a, 8.b. te grupi Vršnjačka pomoć na tematskim radionicama koje su vodile stručna suradnica pedagoginja Martina Jalšovec i učiteljica hrvatskoga jezika Tajana Gašparić, tijekom veljače i ožujka 2018.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovaj međunarodni projekt traje sljedeće dvije godine i u prvoj godini sudjeluje 13 osnovnih škola u Hrvatskoj, a provodi ga nevladina organizacija Centar za mirovne studije. Sve primatelje naših razglednica pozivamo da razmisle o vrijednostima jednakosti i tolerancije te da 'pokrenu solidarnost' u zajednici - počevši s kratkom porukom koju će vratiti Centru za mirovne studije (na kraju učeniku autora teksta!).

Svaki tekst autorski je rad pojedinog učenika, a koji završava solidarnom misli u dodatku P.S.

Izdvajamo nekoliko P.S. misli:

- Najvažnije stvari na svijetu ne mogu se kupiti novcem!, Spajanjem ruku razdvajamo granice!, Samo se srcem najbolje vidi!, Svi smo mi jednaki!

Uratke naših učenika prikazali smo i na centralnom panou u holu škole - kako bi se vrijednost solidarnosti širila i među našim učenicima!

 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!