POKRENI SOLIDARNOST Poruke učenika iz OŠ Podturen

>> Pokreni solidarnost-poruke učenika iz Oš Podturen

Na svjetski dan eliminacije rasne diskriminacije 21. ožujka, iz Osnovne škole Podturen na nasumično odabrane adrese osoba iz lokalne zajednice izaslano je 59 slikovnih razglednica s porukama učenika.

Tekstovi kojim se učenici obraćaju sugrađanima u želji da potaknu solidarnost i razviju osjećaj (vrijednost) uvažavanja i jednakosti nastali su kroz radionice na satovima razrednika i hrvatskog jezika u ukupno 6 razrednih odjela: 6.a, 6.b, 7.a, 7.b, 8.a, 8.b. te grupi Vršnjačka pomoć na tematskim radionicama koje su vodile stručna suradnica pedagoginja Martina Jalšovec i učiteljica hrvatskoga jezika Tajana Gašparić, tijekom veljače i ožujka 2018.

Ovaj međunarodni projekt traje sljedeće dvije godine i u prvoj godini sudjeluje 13 osnovnih škola u Hrvatskoj, a provodi ga nevladina organizacija Centar za mirovne studije. Sve primatelje naših razglednica pozivamo da razmisle o vrijednostima jednakosti i tolerancije te da ‘pokrenu solidarnost’ u zajednici – počevši s kratkom porukom koju će vratiti Centru za mirovne studije (na kraju učeniku autora teksta!).

Svaki tekst autorski je rad pojedinog učenika, a koji završava solidarnom misli u dodatku P.S.

Izdvajamo nekoliko P.S. misli:

– Najvažnije stvari na svijetu ne mogu se kupiti novcem!, Spajanjem ruku razdvajamo granice!, Samo se srcem najbolje vidi!, Svi smo mi jednaki!

Uratke naših učenika prikazali smo i na centralnom panou u holu škole – kako bi se vrijednost solidarnosti širila i među našim učenicima!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije