UČENICI GLOBE programa II. OŠ Čakovec obilježili eko datume u ožujku

Mjesec ožujak je značajan mjesec u godini za razvijanje ekološke svijesti o potrebi očuvanja prirodnih resursa. Nakon dugih zimskih mjeseci priroda se budi. Globovci II. osnovne škole Čakovec i ove godine potakli su učenike petih razreda na simbolično obilježavanje prvog dana proljeća i Svjetskog dana šuma (21.03.), Svjetskog dana voda (22.03.) i Svjetskog meteorološkog dana.

Mlađi globovci Jessica Elena Novak (5.a), David Čapek (5.b), Filip Čalopek (5.b), Vida Kolarić (5.b), Dina Novak (5.b) i Franko Zaspan (5.b) pripremili su praktične ekološke radionice uz pomoć i sugestije voditeljice GLOBE programa Biljane Forgač. Održane su tri radionice u petim razredima.

U prvoj radionici učenici su povezali geografske sadržaje o revoluciji Zemlje i početku proljeća te obilježili Svjetski dan šuma. Šuma je životna zajednica drveća, grmlja i šumskih životinja. Općekorisne funkcije šuma odražavaju se osobito u zaštiti zemljišta, prometnica i drugih objekata od erozije, bujica i poplava, utjecaju na vodni režim i hidroenergetski sustav.

Mali globovci potakli su učenike 5.a i 5.b razreda na uređenje školskog panoa i izradu plakata s porukama radionica o Svjetskom danu voda i Svjetskom meteorološkom danu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije