WORLD SKILLS CROATIA Bronca Srednjoj školi Prelog!

Ukupno 6 učenika Srednje škole Prelog sudjelovalo je na World Skills Croatia Gastro 2018. na Malom Lošinju čineći tako elitno društvo od sto najboljih iz 36 hrvatskih srednjih škola s turističkim i ugostiteljskim usmjerenjima.

Ovo 38. po redu državno natjecanje, inače najstarije natjecanje strukovnih škola u Republici Hrvatskoj, održalo se u hotelu Bellevue i uvali Čikat koja predstavlja srce visokog lošinjskog turizma.

Učenici su mogli nastupati u ukupno 8 disciplina, od čega 5 ugostiteljskih te 3 turističke, a preduvjet dolaska na Mali Lošinj bio je izvrstan plasman na jednom od 4 regionalnih Gastra održanim u veljači ove godine. O tadašnjim sjajnim rezultatima SŠP-a smo već pisali.

Na državnom nivou SŠP-ovci su ostvarili sljedeće rezultate:

Maturant kuhar Marcel Kelnerić osvojio je 7. mjesto u disciplini Pripremanje menija. Mentor mu je bio Vlado Bogomolec, stručni učitelj kuharstva.

Maturantica hotelijerka Dajana Kodrnja osvojila je 8. mjesto u disciplini Pripremanje slatkog izloška na tanjuru. Mentor joj je bio Vlado Turek, stručni učitelj slastičarstva.

Maturantica kuharica Ivana Kovačić osvojila je 4. mjesto u disciplini Pripremanje hladnog predjela na tanjuru. Mentorica joj je bila Slađana Herman, stručna učiteljica kuharstva.

Maturant hotelijer Bruno Brkić osvojio je 14. mjesto u disciplini Posluživanje menija. Mentor mu je bio Zoran Tomašić, prof. ugostiteljskog posluživanja.

Maturant hotelijer Filip Mihalec osvojio je 8. mjesto u disciplini Predstavljanje turističke destinacije. Mentori su mu bili: iz strukovnog dijela Ivana Martinec Novak, prof. ekonomske grupe predmeta te iz engleskog jezika Jurica Vugrin, prof. engleskog jezika i njemačkog jezika.

Najbolji plasman u preloškoj ekipi postigao je maturant hotelijer Justin Sabolčec koji se okitio medaljom za osvojeno 3. mjesto u disciplini Poslovanje recepcije hotela. Mentori su mu bili: iz struke Sanja Pigac, savjetnik ekonomske grupe predmeta te iz engleskog jezika prof. Jurica Vugrin.

Samo natjecanje bila je još jedna prilika za preloške srednjoškolce da razmijene iskustva i usporede svoj rad s ostalim školama u državi. Zahvaljujući činjenici da se u ovoj školi puno radi i inzistira na stjecanju praktičnih kompetencija, i u nastavi, i putem prakse te putem brojnih projekata i međunarodnih iskustava, Srednja škola Prelog je i ovog puta pokazala da ‘pliva uz bok’ jačih, većih i renomiranijih škola.

Velike čestitke svima na ogromnom trudu, zalaganju, dobroj volji i ambiciji, a najviše na kvalitetnoj prezentaciji SŠ Prelog i Međimurja!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije