SVETOJURJEVSKI učitelji matematike spremni za državni skup

>> SVETOJURJEVSKI učitelji matematike spremni za državni skup

Državni stručni skup za učitelje i nastavnike matematike Republike Hrvatske održat će se u Svetom Martinu na Muri od srijede 4. travnja do petka 6. travnja s temom ‘Izazovi učiteljske profesije u nastavi matematike’ koji će okupiti četiristotinjak sudionika iz cijele Hrvatske. U utorak 3. travnja održat će se i skup s istom temom na istom mjestu koji je namijenjen voditeljima Županijskih stručnih vijeća učitelja i nastavnika matematike.

Skup najavljuje Neda Lesar, viša savjetnica za matematiku: ‘Pozitivna iskustva i gostoprimstvo osoblja hotela i međimurskih škola razlog je što će se Državni skup za učitelje i nastavnike matematike i ove godine održati u Svetom Martinu na Muri. 3. travnja viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje sastat će se s voditeljima županijskih stručnih vijeća, a od 4. travnja sa svima prijavljenima učiteljima i nastavnicima.

Tijekom trodnevnog radnog druženja razgovarat će se o izazovima učiteljske profesije. Predavači i voditelji iskustvenih radionica će biti učitelji i nastavnici u zvanju mentor ili savjetnik, viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje i gosti – predavači doc. dr. sc. Darija Marković, prof. dr. sc. Nikola Koceić-Bilan, dr. sc. Matija Bašić, Marko Kraljević, dr. med. i viša savjetnica za matematiku iz Mostara Romela Šunjić, prof.’

Matematika, ekologija, turizam, promocija Međimurja, tangrami, praktičan rad…

Kako su materijali za ovu radionicu nabavljeni uz pomoć donatora učitelji najtoplije zahvaljuju na podršci i potpori u njihovom radu sponzorima: Čateks d.d. Čakovec, Offertissima Čakovec i portal eMedjimurje.hr. Platnene vrećice s motivima Međimurja ostat će učiteljima kao suvenir iz Svetog Martina na Muri pa uz ekološku temu radi se i na promociji našeg kraj.

U petak 6. travnja je posljednji dan skupa i svetojurjevski učitelji će imati plenarno predavanje na temu ‘Školski matematički natječaji’ koji se provode posljednje dvije godine u ovoj školi uoči Večeri matematike. Prvi natječaj je bio vezan uz matematičkog svemirca, a drugi uz strip u nastavi matematike.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije