Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
SVETOJURJEVSKI učitelji matematike spremni za državni skup

SVETOJURJEVSKI učitelji matematike spremni za državni skup

dsc0948585029 Fotogalerija

Državni stručni skup za učitelje i nastavnike matematike Republike Hrvatske održat će se u Svetom Martinu na Muri od srijede 4. travnja do petka 6. travnja s temom 'Izazovi učiteljske profesije u nastavi matematike' koji će okupiti četiristotinjak sudionika iz cijele Hrvatske. U utorak 3. travnja održat će se i skup s istom temom na istom mjestu koji je namijenjen voditeljima Županijskih stručnih vijeća učitelja i nastavnika matematike.

Skup najavljuje Neda Lesar, viša savjetnica za matematiku: 'Pozitivna iskustva i gostoprimstvo  osoblja hotela i međimurskih škola razlog je što će se Državni skup za učitelje i nastavnike matematike i ove godine održati u Svetom Martinu na Muri. 3. travnja viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje sastat će se s voditeljima županijskih stručnih vijeća, a od 4. travnja sa svima prijavljenima učiteljima i nastavnicima.

Tijekom trodnevnog radnog druženja razgovarat će se o izazovima učiteljske profesije. Predavači i voditelji iskustvenih radionica će biti učitelji i nastavnici u zvanju mentor ili savjetnik, viši savjetnici  Agencije za odgoj i obrazovanje i gosti – predavači doc. dr. sc. Darija Marković, prof. dr. sc. Nikola Koceić-Bilan, dr. sc. Matija BašićMarko Kraljević, dr. med. i viša savjetnica za matematiku iz Mostara Romela Šunjić, prof.'

Matematika, ekologija, turizam, promocija Međimurja, tangrami, praktičan rad...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako su materijali za ovu radionicu nabavljeni uz pomoć donatora učitelji najtoplije zahvaljuju na podršci i potpori u njihovom radu sponzorima: Čateks d.d. Čakovec, Offertissima Čakovec i portal eMedjimurje.hr. Platnene vrećice s motivima Međimurja ostat će učiteljima kao suvenir iz Svetog Martina na Muri pa uz ekološku temu radi se i na promociji našeg kraj.

U petak 6. travnja je posljednji dan skupa i svetojurjevski učitelji će imati plenarno predavanje na temu 'Školski matematički natječaji' koji se provode posljednje dvije godine u ovoj školi uoči Večeri matematike. Prvi natječaj je bio vezan uz matematičkog svemirca, a drugi uz strip u nastavi matematike.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!