KAD MEĐIMURCI ‘ŠPREHAJU’ U samom vrhu na državnom iz njemačkog

Osnovna škola Vidovec je od 26. do 28. ožujka bila domaćin Državnog natjecanja iz njemačkog jezika. Sudjelovalo je 63-je učenika osnovnih i srednjih škola iz svih dijelova Hrvatske.

Od 32- je učenika osnovnih škola Međimursku županiju je predstavljalo osmero učenika. Troje učenika u kategoriji prvog stranog jezika i to: Dorijan Zadravec uz mentorstvo Ivane Juršić iz OŠ Selnica, koji je osvojio 3. mjesto u, Rafael Ramić uz mentorstvo Klaudije Kežman iz Oš Štrigova te Matej Murk iz 1. OŠ Čakovec uz mentorstvo Valerije Horvat Čurin.

Na natjecanju je bio i jedan učenik u kategoriji povratnika iz zemalja njemačkog govornog područja. Fran Magdalenić uz mentorstvo Nives Posavec iz 2. OŠ Čakovec koji je osvojio 1. mjestom.

U kategoriji drugog stranog jezika imali smo četvero predstavnika. To su redom: Laura Štampar iz Oš Mala Subotica uz mentorstvo Mirjane Janković s osvojenim 3. mjestom, Maksimilijan Hižman iz 3. OŠ Čakovec uz mentorstvo Nikole Pongraca, Stela Šegović iz 1. OŠ Čakovec uz mentorstvo Gordane Ovčar te Aleksandar Mihov iz OŠ Belica uz mentorstvo Marijane Marčec.

Od 31-og srednjoškolca imali smo 4 predstavnika. I to u kategoriji drugih razreda: učenicu Dinu Žužul iz Gimnazije Josipa Slavenskog uz mentorstvo Vesne Malekoci Tarandek s osvojenim 2. mjestom i učenika Marka Novaka iz Tehničke škole Čakovec uz mentorstvo Daniele Zadravec.

U kategoriji trećih razreda učenika povratnika zastupali su nas: Aron Luka Nemec iz Gimnazije Josipa Slavenskog uz mentorstvo Sanje Jambrović Posedi s osvojenim 3. mjestom i Ivana Drvoderić iz Ekonomske i trgovačke škole uz mentorstvo Andreje Antolić Petak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije