STRUČNO usavršavanje djelatnika III. OŠ Čakovec u Križovcu

Prvi dan proljetnih praznika djelatnici III. osnovne škole Čakovec iskoristili su za stručno usavršavanje. Naime, 29.3.2018. godine posjetili su Centar za posjetitelje Međimurske prirode u Križovcu gdje je održano predavanje na temu Priroda Međimurja i kako je štitimo.



Uvod je to u integrirani dan razredne i predmetne nastave s temom Zaštićena priroda u Međimurju koji će se održati u travnju, ali i samo jedna u nizu aktivnosti s eko temom s obzirom na uključivanje III. OŠ Čakovec u projekt Ekoškole. Riječ je o međunarodnom projektu koji se provodi u nekoliko faza, a koji podrazumijeva podizanje razine ekološke osviještenosti učenika. Učenici se uključuju u sve akcije uređenja okoliša i Grada, a primjereno se obilježavaju i značajni ekološki datumi.



Nakon predavanja uslijedio je terenski obilazak Mlinarevog poučnog puta i posjet Mlinarevoj kući; multimedijalnoj dvorani s etnografskom zbirkom Jen den v živleju mlinara Franca Žalara. Uz zanimljive sadržaje obogaćene multimedijom prizvana su neka prošla vremena kao podsjetnik na tradiciju i suživot međimurskog čovjeka i prirode.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije