OŠ T. GORIČANCA MALA SUBOTICA Zeleno i plavo putovanje

Ankica i Ante Karačić, likovni umjetnici iz Hrvatske koji žive u Njemačkoj, u Iserlohnu, raspisali su likovno-literarni natječaj “Zeleno i plavo putovanje” za djecu Hrvata u iseljeništvu i djecu iz Hrvatske od 1. do 8. razreda OŠ.

Izložba likovnih radova održat će se u gradskoj galeriji njemačkog grada Iserlohna, a zatim u Dortmundu. Početkom svibnja dolazi u Ilok, a nakon toga u Osijek. Izložba se održava pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a u suradnji internetskog portala Hrvatski glas Berlin, Matice hrvatske za Ruhrsko područje, Mozaika Rim, Hrvatske nastave Hessen, Osnovne škole Tin Ujević iz Osijeka i Osnovne škole Zadarski otoci Zadar.

Ove godine je na natječaj pristiglo oko 500 likovnih radova. Sudjelovalo je 100 učitelja iz 70 škola i udruga iz 7 zemalja: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske, Njemačke, Makedonije i Rumunjske.

Učenici OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica već tradicionalno sudjeluju na tom likovnom natječaju. Ove godine postigli su izvrsne rezultate.

Rad Deje Martan, 2.a razred proglašen je najboljim osvojivši 1. mjesto dok su radovi Neve Novak, 2.a i Julije Juras, 2.a osvojili 3. mjesto. Mentorica učenicima je učiteljica razredne nastave Ljiljana Rinkovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije