OŠ Vladimira Nazora Pribislavec jedna od prvih eTwinning škola u Hrvatskoj

Središnja služba za podršku eTwinningu iz Bruxellesa u travnju 2018. nagradila je OŠ Vladimira Nazora Pribislavec oznakom eTwinning škole koja vrijedi do kraja 2019. godine.

Oznaka eTwinning škole priznanje je koje se dodijeljuje ustanovama koje su se istaknule kvalitetom integracije informacijsko-komunikacijskih tehnologija i međunarodne suradnje u redovan rad.

Ovom nagradom nagrađuje se sudjelovanje i rad na eTwinningu na školskoj razini i slijedi se ideja eTwinninga kojom se želi nagraditi ne samo pojedine učitelje, već i timove učitelja i ravnatelje škola.

Oznaka eTwinning škole uvedena je 2017. godine kao priznanje i nagrada za sudjelovanje, predanost i posvećenost eTwinningu timova učitelja i uprave škole, a ne samo pojedinaca. Sretni smo i ponosni što smo postali jedna od prvih eTwinning škola.

Postupak prijave za oznaku eTwinning škole započeo je u prosincu 2017., a dovršen je u ožujku 2018. Oznaku eTwinning škole u travnju 2018. dobilo je ukupno 1211 škola i dječjih vrtića, od toga u Hrvatskoj 29 osnovnih škola, a u Međimurskoj županiji njih četiri.

Nagrađene škole pioniri su i prepoznati predvodnici u područjima kao što su digitalna praksa, praksa e-sigurnosti, inovativni i kreativni pristupi pedagogiji, promicanje stalnog stručnog usavršavanja osoblja, promicanje praksi za suradnju u učenju među osobljem i učenicima.

Postupak dobivanja eTwinningove oznake kvalitete za škole provodio se u dva stupnja. Prvi stupanj bila je automatska provjera triju stavki: škola je prijavljena na eTwinningu više od dvije godine, barem dva učitelja aktivno sudjeluju u školskim aktivnostima na eTwinningu u vrijeme prijave, škola je sudjelovala na europskom eTwinningovom projektu s Nacionalnom oznakom kvalitete tijekom posljednje dvije godine.

Drugi stupanj sastojao se od ispunjavanja upitnika samoprocjene koji je uključivao šest kriterija.

Škola je trebala predstaviti aktivnosti koje dokazuju osvještenost učenika i učitelja o važnosti odgovornog korištenja interneta, aktivnu suradnju skupine od tri ili više učitelja na radu na eTwinningovim aktivnostima, barem dvije skupine učenika uključenih u rad na eTwinningovim projektima, barem dva učitelja koji aktivno sudjeluju u eTwinningovim aktivnostima, te koji su sudjelovali u jednom ili više eTwinningovih obrazovnih aktivnosti i događanja i njihovu suradnju u strateškom razvoju škole, te javno prikazati svoju uključenost u eTwinning i dokazati da se eTwinningova promotivna aktivnost održala unutar škole ili unutar lokalne zajednice u godini dodjele nagrade.

Više o ovoj temi možete pronaći ovdje. OŠ Vladimira Nazora Pribislavec u eTwinningu je aktivna od 2012. godine, a više o eTwinningu u školi možete pronaći na školskim mrežnim stranicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije