ČITANJEM DO ZVIJEZDA Natjecanje u znanju i kreativnosti u Srednjoj školi Čakovec

Otvorenje Nacionalnog natjecanja u znanju i kreativnosti s međunarodnim učešćem ‘Čitanjem do zvijezda’ (ČDZ) održat će se u petak, 4. svibnja u Srednjoj školi Čakovec.

Natjecanje okuplja učenike viših razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske i njihove mentore, školske knjižničare.

Preko 200 sudionika, učenika i mentora, čini jedno od najvećih državnih natjecanja u Hrvatskoj, a organizirano je uz ogroman entuzijazam i volonterski rad školskih knjižničara iz Međimurske i Varaždinske županije pod okriljem Hrvatske mreže školskih knjižničara (HMŠK).

Ove godine u projektu je sudjelovalo više od 170 osnovnih škola Republike Hrvatske, te osnovna škola iz susjedne Vojvodine.

Sudionici ovog natjecanja ljubitelji su knjige i čitanja te predano sudjeluju u natjecanju iz godine u godinu. Projekt postoji zbog njih, zbog
poticanja čitanja i informacijske pismenosti te znanja i kreativnosti naših osnovnoškolaca.

Tema ovogodišnjeg natjecanja glasi ‘Zapisi iz škrinjice sjećanja’.

Odabrane knjige koje je valjalo pročitati su bezvremenski klasik Sue Townsend ‘Tajni dnevnik Adriana Molea’, hit naslov za mlade i svjetski bestseler Jeffa Kinneyja ‘Gregov dnevnik: kronike Grega Heffleyja’ te topla priča ‘Kora od jabuke’ naše domaće autorice Jadranke Klepac, koja će ujedno i uveličati program Natjecanja održavanjem književnog susreta i druženjem sa natjecateljima i mentorima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije