OŠ PODTUREN Međunarodna suradnja u sferi eTwinninga

>> Međunarodna suradnja u OŠ Podturen

U Bratislavi, glavnom gradu Slovačke, u vremenu od 26. – 28. travnja održan je Multilateralni seminar na temu Obrazovanja učenika s posebnim potrebama na engleskom jeziku za ukupno sedamdesetak sudionika iz 13 zemalja članica Europske unije.

Međunarodni susret organizirala je Nacionalna služba za podršku iz Slovačke u sklopu eTwinning programa, a individualne mobilnosti za hrvatske sudionike realizirane su posredstvom Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Među sudionicima iz Slovačke, Njemačke, Ujedinjenog Kraljevstva, Cipra, Danske, Francuske, Grčke, Madžarske, Latvije, Litve, Norveške i Poljske bilo je i petero sudionika iz Republike Hrvatske.

Osnovnu školu Podturen na ovom je susretu predstavljala Martina Jalšovec, stručna suradnica pedagoginja mentor, dok su preostali sudionici iz Hrvatske bili odgojno obrazovni djelatnici iz Karlovca (Kocanjer Dubravka), Bedenice (Valentina Škledar) i Splita (Marija Čarija Agoli) te predstavnik AMPEU-a Davor Špoljar.

Na opsežnom edukativnom usavršavanju sudionicima su predstavljeni novi dosezi u području obrazovanja učenika s posebnim potrebama u inkluzivnom okruženju, korištenja tehnika u nastavi, objašnjeni su principi međunarodne suradnje te stvoreni novi međunarodni idejni projekti u sferi eTwinninga i Erasmus+ programa.

Za Osnovnu školu Podturen postavljene su osnove idejnog projekta međunarodne međuškolske suradnje u domeni eTwinninga s ustanovama iz Hrvatske i Grčke, a planira se uključivanje dodatnih partnera iz drugih zemalja EU.

Tema inkluzivnog obrazovanja od izuzetne je važnosti za Osnovnu školu Podturen i njena nastojanja osiguravanja jednakih obrazovnih šansi za sve učenike u skladu s realnim psihofizičkim sposobnostima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije