ERASMUS+ u Gospodarskoj školi Čakovec

>> ERASMUS+ u Gospodarskoj školi Čakovec

Gospodarska škola Čakovec u sklopu Erasmus+ projekata vezanih za mobilnosti učenika u strukovnom obrazovanju ugostila je petero francuskih učenika te dvoje nastavnika u pratnji i zamjenika ravnatelja srednje strukovne škole LP Ramiro Arrue u trajanju od 23.4. do 7.5.2018. godine.

Dvije učenice tekstilnog usmjerenja i trojica učenika prometnog usmjerenja boravili su u Čakovcu gdje su sa svojim nastavnicima uživali 16 dana. Za to vrijeme učenici su usvajali stručna znanja koja će prenijeti ostalim učenicima u svojoj matičnoj školi, ali će ih primijeniti i u svojim budućim zanimanjima.

Slobodno vrijeme učenici i nastavnici iskoristili su da upoznaju kulturne i povijesne znamenitosti kako u samom Čakovcu tako i u Međimurju. Osim lokalnih znamenitosti posjetili su i grad Zagreb, Opatiju i otok Krk pa su se upoznali sa različitim dijelovima naše države.

Naši gosti dolaze iz gradića Saint Jean de Luz iz pokrajine Pyrénées-Atlantiques na jugozapadu Francuske, a odlučili su se praktičnu nastavu obaviti upravo u našoj školi zbog dobrog iskustva koje su imali njihovi prijatelji godinu dana ranije. Suradnju sa ovom školom uspostavili smo još 2013. godine. Otada su već tri grupe učenika (dvije iz područja tekstila i jedna iz prometa) naše škole obavile po dva tjedna stručne prakse. Svi oni vratili su se u Čakovec puni dojmova i novim prijateljstvima.

Učenice iz područja rada tekstil imale su priliku izraditi trenirke i majice. To su odjevni predmeti od pletiva i to je područje rada koje u svojoj matičnoj školi nisu imale priliku upoznati. Osim odjevnih predmeta izradile su i cipele i torbe. U sklopu praktične nastave posjetile su i četiri poduzeća: Studio mode iz Gornjeg Hrašćana, Čateks iz Čakovca te Pro Tec Tekstil i Krojački obrt Anna iz Murskog Središća. Ovim putem se zahvaljujemo svima na srdačnoj dobrodošlici.

Učenici iz prometnog sektora imali su prilike isprobati školski simulator vožnje te izrađivali tehničke crteže u programu AutoCad. Upoznali su se sličnostima i različitostima naših zemalja na satu engleskog jezika. Posjetili su Muzej oldtimera, prošli su kroz radionicu pranja automobila, a dio praktične nastave su obavili u poduzeću Rudi ekspress.

Već iduće nastavne godine u Gospodarsku škole dolazi nova grupa učenika, ali i grupa učenika iz naše škole odlazi u Francusku. Osim učenika i nastavnica Ana-Marija Bogdanović odlazi na put, ali kao predavač. Veselimo se budućoj suradnji!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije