FOTO Prelog: Učenici srednjih i osnovnih škola ugostili Europu

U sklopu europskog tjedna koji traje od 2. do 9. svibnja Srednja škola Prelog opet je otvorila vrata kako bi na već sada tradicionalan način obilježili Dan Europe.

To je prilika da učenici Srednje škole Prelog, osnovnih škola u pratnji svojih nastavnika i zainteresirani građani upoznaju kulturne, povijesne, enogastronomske, gospodarske, turističke, ekonomske i druge zanimljivosti koje nam nudi Europa.

Naglasak je stavljen i na angažmanu nastavnika i učenika koji sudjeluju u programu Erasmus+ te tako učenicima omogućuju putovanja, stjecanje novih znanja, iskustava i prijateljstava diljem Europe.

Učenici Srednje škole Prelog i gosti osnovnih škola u srijedu, 9. svibnja predstavili su svih 28 članica na vrlo zanimljiv i kreativan način.

Predstavljen je odabrani grad iz svake države članice, a izložbi se priključilo i 7 osnovnih škola iz Međimurske županije odnosno Osnovna škola Draškovec, Goričan, Donji Kraljevec, Jože Horvata Kotoriba, Donja Dubrava, Prelog i I. Osnovna škola Čakovec.

Voditeljice izložbe i ove godine bile su Dragica Koštarić, Valentina Pirc Mezga, Snježana Janković i Nataša Sakač.

– Kroz pripreme za ovaj događaj učenici i njihovi gosti su upoznali kulturne, geografske, sociološke, enogastronomske i turističke znamenitosti europskih gradova i na projektu su radili skoro 3 mjeseca, kažu voditeljice.

Tijekom izložbe ekipe su glasovale te svojim glasom odabrale najbolje predstavljene gradove:

1. SOFIJA – Srednja škola Prelog

2. BRATISLAVA – Srednja škola Prelog

3. BUKUREŠT – Osnovna škola Prelog

4. ZAGREB – Osnovna škola Draškovec

5. DUBLIN – Srednja škola Prelog

6. DUBROVNIK – Srednja škola Prelog

Na kraju izložbe najboljima su podijeljene nagrade, a svim sudionicima priznanja za uspješnu prezentaciju grada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije