FOTO Dan škole u Kotoribi u znaku Majčinog dana, stigao i Siniša Cmrk

U petak, 11. svibnja, već na samom ulazu u predvorje OŠ Jože Horvata Kotoriba dalo se je naslutiti da će se tog predvečerja događati nešto posebno, veliko. Učiteljice i učenici s jedne, a članice Društva Naša djeca Kotoriba, s druge strane dočekivali su namjernike dijeleći im pisani program priredbi, a Društvo Naša djeca je svakoj ženi darovalo cvijeće od papira rad njihovih marnih ruku na netom završenim radionicama koje su bile podređene izradi tih najljepših simbola, a bile su tu i prigodne čestitke.

Bila je to njihova čestitka ženama, majkama uz Majčin dan. I upravo su one bile najbrojnije na tribinama sportske dvorane na čijem se parketu odvijao velebni kolažni program u koji su sebe ugradili učenici i učitelji škole. U tome su u cijelosti uspjeli, nadmašili su sebe. A kako i ne bi kada je on bio posvećen srcima majki i baka u čijim se dubinama srca krije nešto najljepše-ljubav prema djetetu.

– Upravo smo zbog toga odlučili da naš Dan slavimo uz Dan majki, i činimo to već treću godinu, kako bi tim najdražim bićima na svijetu otvorili i poklonili svoja srca -istaknula je u uvodu Snježana Matoš, prof., ravnateljica OŠ.

U tome su u cijelosti uspjeli, čak više od toga, a o čemu najslikovitije govore riječi gosta priredbe Siniša Cmrk, negdašnjeg TV voditelja najpoznatije dječje zabavne emisijeTurbo Limach Show‘, kojeg se ove generacija ne sjećaju. Rekao kako je Lijepu Našu i dječje priredbe prošao uzduž i poprijeko, ali nešto takvoga što se je dogodilo toga predvečerja rijetko se i sjeća. Kotoribi, odnosno ovim školarcima, je posvetio jednu pjesmu koja je toplo prihvaćena, a za kraj poručio:

– Neka vam Kotoriba plješče za pokazano, a plješčite djeco i vi Kotoribi za ovako lijepo školsko zdanje.

Priredbu su svojim nastupom zaokružili članovi malog i velikog pjevačkog zbora, recitatori, svirači, plesači ritmike, glumci, folkloraši, a iza čijih uspješnih nastupa stoje njihovi učitelji-voditelji: Klaudija Vidović, Željka Matulin, Sanela Beti, Danijela Sabol, Draženka Golub, Adela Horvat, Nikolina Fuš Zvošec, Robert Katanec i Nenad Podgorelec.

Bila je to prigoda da ravnateljica OŠ obznani imena dvadeset učenika i mentora koji su svoja znanja i umijeća pronijeli na natjecanjima diljem županije, a neki će ovih dana i izvan njenih granica. Bila su to područja hrvatskog i njemačkog jezika, LIDRANA, informatike, pjesme, sporta, Građanskog odgoja. Učenici su bili sudionici natječaja Dječjeg duhovnog stvaralaštva, foto-natječaja, natječaja Ogranka Matice Hrvatske Čakovec, natjecanja iz Crvenog križa, Mali kustosi i natječaja Udruge inovatora.

Svi su oni primili prigodne nagrade, a obznanjena su imena najuspješnijih učenika i njihovih voditelja. Od učenika su to: Nika Buljan, Emanuel Hederić, Marko Fundak, Pavlo Dornik, Melisa Emberuš, Lana Horvat, Karlo Solmun, Luka Karloci, Dorian Strbad, Vinko Fundak, Đulijano Horvat, Emili Sabol, Lovro Erdelji i Doroteja Tilošanec, a kod učitelja: Kaludija Vidović, Karmen Meglić, Karmen Somi, Nikolina Fuš Zvošec, Danijela Krobot, Romina Volar.

Spomenuti su svi oni koji su priredili izložbu u školskom predvorju: Draženka Golub, Snježana Filipašić, Danijela Krobot, Danijela Sabol i Karmen Somi kao i Damir Markač, dugogodišnji suradnik na ozvučenju dvorane. Barbara Salaj Zlatar, Ivana Jakopović i Lidija Gašparić bile su te koje su uredile izložbu, a Adela Horvat pozornicu u dvorani.

Općinu Kotoriba nam tom je događaju zastupala Karolina Bajkovec Horvat, pročelnica JUO Općine, a posebno su pozdravljeni i članovi Školskog odbora. Što reći za kraj? Pridružit ćemo se riječima Siniša Cmrka, vidjeli smo program najljepši od svih, bez posebnih voditelju, a izvođači su bez njih izmjenjivali do savršenstva…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije