OBILJEŽENA 25.OBLJETNICA TVRTKE

AMBIJENTI d.o.o. ČAKOVEC Od pionira u uređenju okoliša do lidera branše na nacionalnoj razini

Četvrt stoljeća djelovanja poduzeća Ambijenti iz Čakovca danas je obilježeno prigodnom svečanošću u čakovečkom Hotelu Park. Tvrtka koja je 1994. godine bila među pionirima u ovoj djelatnosti danas se s pravom može smatrati jednim od nacionalnih lidera u svojoj branši

U vrlo emotivnom govoru osnivač i direktor tvrtke Ambijenti Pero Vidović prisjetio se početaka, kao i presudnih poslovnih poteza i odluka. Kada su započinjali imali su samo san, jer u vrijeme kada je firma pokrenuta hortikultura i rasadničarstvo su bili tek u povojima.

>> FOTO Četvrt stoljeća djelovanja poduzeća Ambijenti iz Čakovca obilježeno prigodnom svečanošću u čakovečkom Hotelu Park

-Naše postojanje bilo je usmjereno na ispunjavanje zahtjeva i potreba naših klijenata u području zelenila, što podrazumijeva projektiranje sadnju i održavanje zelenih površina, travnjaka i cvjetnjaka. Na to se neminovno naslanja oblikovanje već zasađenog, orezivanje, čišćenje zelenih površina od neželjene vegetacije, košnje travnjaka, nasipa i brana, čišćenja zapuštenih površina i još puno toga, ukratko je pojasnio program tvrtke Vidović.

Prvi veliki posao povjeren im je na uređivanju graničnih prijelaza, nakon čega je uslijedila suradnja s HEP-om, a po dolasku Calzedonije u Hrvatsku i ova im je talijanska tvrtka ukazala povjerenje pri uređivanju tvorničkih dvorišta i okoliša. Uz sve to kontinuirano su širili opseg poslova i zahvaljujući svojoj konkurentnosti i kvaliteti stjecali sve veći broj poslovnih partnera poput HŽ Infrastrukture, tvornice Kraš iz Zagreba, Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu, uglednih turističkih tvrtki i mnogih drugih.

Sve to dovelo je do toga da je poduzeće naraslo do današnjih 86 djelatnika, a prošle su godine ostvarili najveći ukupni prihod u svojoj povijesti od gotovo 21 milijun kuna. Vidović ističe da su im djelatnici oduvijek na prvom mjestu, a vjera u ljude, poštenje i zahvalnost postulati poslovanja od prvog dana.

-Ambijenti su danas ozbiljno i solidno organizirano poduzeće te pouzdani partner za mnoge zahtjeve naših naručitelja. Nikad nismo nudili nešto što ne bismo mogli ili znali obaviti. Nikad nismo zakasnili s rokom završetka iako je bilo teških trenutaka, za koje nismo bili odgovorni, ali su nas pogađale posljedice. Kada preuzmemo posao naručitelj može biti siguran da ćemo ga obaviti kvalitetno i na vrijeme. Ovo jamstvo najvrjedniji je nematerijalni kapital našeg poduzeća, jer novac možemo izgubiti, ali obraz ne smijemo, s ponosom je istakao Vidović.

Svoje poduzeće Vidović smatra velikom familijom, pa ne čudi što su današnjoj svečanosti, uz zaposlenike tvrtke, nazočili i brojni poslovni partneri suradnici, gospodarstvenici iz cijele zemlje, kao i predstavnici političkog života.

O gospodarskom značaju tvrtke i suradnji s Ambijentima govorili su i zamjenik međimurskog župana Josip Grivec, načelnik samostalne službe za izgradnju i održavanje graničnih prijelaza Ministarstva financija Ante Kapulica, predsjednik Uprave Calzdeonije Francesco Ruffoli, Marija Herman iz Ureda ovlaštenog inžinjera građevinarstva i voditelj tehničkih poslova tvrtke Ambijenti Mladen Pongrac.

Prikazan je i video zapis s brojnim fotografijama o počecima djelovanja tvrtke, a u glazbenom dijelu programa nastupili su Martina Sabljak i Krunoslav Lajtman.

Najnovije