završne konferencije

EDUKACIJSKI PROGRAM Udruga Biovrt završava projekt ‘Mali čuvari prirode za velike promjene’

Uz brojne edukativne aktivnosti, terensku nastavu u ustanovi Međimurska priroda, opremanje okoliša škola i volonterske akcije sa roditeljima i lokalnom zajednicom u obje škole te međusobne posjete i razmjenu znanja, kreirali su i novu edukativnu društvenu igru.

Udruga ‘Biovrt – u skladu s prirodom’ završava projekt ‘Mali čuvari prirode za velike promjene’ s parnerskim školama I. OŠ Čakovec/PŠ Novo Selo Rok i OŠ Gornji Mihaljevec.  

Kroz edukacijski program koji su u sklopu projekta proveli za male čuvare prirode i ekološko-vrtlarsku grupu, uveli su učenike i u zaboravljen svijet baštine ove lokalne zajednice, povezujući djecu, učitelje, roditelje, volontere i mještane u zajednicu koja zajedno uči i unapređuje kvalitetu svog života. 

Uz brojne edukativne aktivnosti, terensku nastavu u ustanovi Međimurska priroda, opremanje okoliša škola i volonterske akcije sa roditeljima i lokalnom zajednicom u obje škole te međusobne posjete i razmjenu znanja, kreirali su i novu edukativnu društvenu igru. 

Društvena igra ‘Mali čuvari prirode’ novi je edukacijski alat udruge Biovrt. To je igra za velike i male uz koju će učenici najbrže naučiti važne činjenice o čuvanju prirode i bioraznolikosti. Igra na zabavan i jednostavan način pomaže djeci da uče o važnim temama poput zaštite prirode, bioraznolikosti i svijetu oko sebe. 

Kao trajni edukacijski alat koristit će je škole i knjižnice diljem Hrvatske, a mali igrači dobiti će priliku da kvalitetno provode svoje vrijeme ‘offline’. 

Igra potiče interes o ovim temama, a istovremeno stvara mogućnost da djeca prenose naučeno svojim vršnjacima, roditeljima i ostatku zajednice kako očuvati planet na kojem živimo, kako uzgajati zdravu hranu i brinuti o cijelom biosustavu o kojem i mi sami ovisimo. 

Tako svi postajemo (mali i veliki) čuvari prirode za velike promjene.

Igru je za Biovrt osmislio obrt Konekta, a udruga je u sklopu projekta ‘Mali čuvari prirode za velike promjene’ izradila 100 primjeraka te će ih pokloniti školama kao trajni edukativni alat u kojem će uživati mnoge generacije.

Završne konferencije 

Završna konferencija projekta bit će održana 27. kolovoza u Područnoj školi Novo Selo Rok i 28. kolovoza u Osnovnoj školi Gornji Mihaljevec.

Organizatori pozivaju predstavnike svih osnovnih škola da im se pridruže na jednoj od konferencija, upoznaju se s aktivnostima projekta, obiđu školske vrtove i inspiriraju se za pokretanje sličnih aktivnosti u njihovim školama.

Udruga Biovrt poklonit će po 1 primjerak edukativne društvene igre ‘Mali čuvari prirode’ svakoj osnovnoj školi koja će prisustvovati na konferenciji i pozivaju škole iz cijele Hrvatske da im se pridruže. 

Prijave za sudjelovanje na konferenciju su obavezne putem ove prijavnice, gdje možete saznati i točno vrijeme i adrese.

– Nevjerojatno je koliko se može puno postići složnim i udruženim radom, te ovime želimo zahvaliti od srca na velikom odazivu i uključivanju obitelji naših učenika i volontera. Ulaganje u najmlađe aktivnost je koja će se mnogostruko vratiti našoj lokalnoj zajednici, stoga smo sretni što je donator Ministarstvo znanosti i obrazovanja prepoznalo naše napore i dalo nam financijsku podršku i u ovom projektu – poručuju organizatori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije