U PROSTORIMA AUTOŠKOLE PRILOK

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE NOVAK U Prelogu otvorena treća podružnica

Do ove suradnje došlo je zbog potrebe stalnog obrazovanja odraslih, a za što u ovom kraju Međimurja postoji velika potreba

Pučko otvoreno učilište Novak koje ove godine obilježava osamnaest godina uspješnog rada, ovih je dana u Prelogu u prostorima Auto škole Prilok, Glavna ulica 5 otvorilo svoju treću podružnicu. Do ove suradnje došlo je zbog potrebe stalnog obrazovanja odraslih, a za što u ovom kraju Međimurja postoji velika potreba, pa su uvidjevši to, supružnici Blažen i Ružica Sabol iz Autoškole Prilok uputili otvoreni poziv i prijedlog obitelji Novak iz Male Subotice za suradnju i otvaranje podružnice kako bi stanovnici Preloga i donjeg Međimurja lakše došli do željenih prekvalifikacija.

Sjedište POU Novak i podružnice u Čakovcu, Zagrebu i Prelogu provode programe srednjoškolskog obrazovanja odraslih u skladu s kadrovskim i materijalno-tehničkim uvjetima, a da bi pružali kvalitetnu nastavu raspolažu s kvalitetnim timom profesora i stručnih suradnika u svim programima. Posebna pogodnost Pučkog otvorenog učilišta Novak za polaznike je da imaju mogućnost svladavanja programa putem dopisno-konzultativno nastave, što polaznicima omogućava lakše obrazovanje uz rad.

Pučko otvoreno učilište Novak ima odobrenje za izvođenje nastave za stjecanje srednje stručne spreme i prekvalifikacije iz različitih sektora; prometa i logistike, poljoprivrede, prehrane i veterine, graditeljstva i geodezije, te strojarstva, brodogradnje i metalurgije.

Od prometnih zanimanja ovdje se stječu znanja i vještine za tehničare cestovnog prometa, vozače motornog vozila i usavršavanje za instruktore vožnje za sve kategorije.

Iz poljoprivrednog spektra zanimanja tu je obrazovanje za poljoprivredne tehničare-opći smjer, poljoprivredne gospodarstvenike, ratare, voćare, vinare, vinogradare i stočare.

Iz građevinskog spektra zanimanja za arhitektonske tehničare, građevinske tehničare, zidare, tesare, krovopokrivače, armirače, montere suhe gradnje, soboslikare-ličioce, fasadere.

Ukupno, čak 21 program za srednju stručnu spremu i prekvalifikaciju.

U Učilištu se izvode programi osposobljavanja za rukovatelje radnim strojevima (buldožeri i grederi, viličari, autodizalice, bageri, rovokopači, toranjska dizalica, motorna pila…), program osposobljavanja ručno upravljanim mehaniziranim alatima i strojevima za obradu metala, te rukovatelj traktorom i priključcima.

Program osposobljavanja vozača vozila za prijevoz opasnih tvari u cestovnom prometu-ADR i program za stjecanje početnih kvalifikacija i periodičke izobrazbe vozača za kategorije C1, C, CE, D i DE koji je i najinteresantniji program ulaskom RH u EU, godišnje polazi preko 200 polaznika. Navedene programe profesionalni vozači su dužni polagati svakih 5 godina.

U Pučkom otvorenom učilištu Novak vodi se briga o novim trendovima i potrebama u obrazovanju, a budući da je europskim normama postroženo baratanje pesticidima, oni koji prodaju ili rasipaju pesticide za to moraju imati određene certifikate kako se u prirodu ne bi bacale nepotrebne, nego točno propisane količine pesticida. Učilište provodi obrazovanje korisnika pesticida za profesionalne korisnike i trgovce.

Upisi za razne programe obrazovanja su svakodnevni, a obrazovne grupe se formiraju prema potrebama kako bi nastava za polaznike bila što kvalitetnija. O kvaliteti ovog Učilišta govori i podatak da je zapošljivost polaznika nakon završetka obrazovanja u ovom Učilištu vrlo velika.

Radi što boljeg uvida što je potrebno tržištu rada i kakva su znanja i vještine potrebne poduzećima vezana uz edukaciju radnika surađuju s nizom trgovačkih društava, kao što su Eko Međimurje, Midi, Đurkin, Tkalec trans, Zaing, itd., te sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Nije stoga slučajno da kvalitetu rada ovog Učilišta prepoznaju i polaznici izvan Međimurske županije, iz susjednih županija: Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Grada Zagreba. 

Nije rijetkost da se  u ovo Učilište upisuju i gimnazijalci kako bi stekli strukovno obrazovanje, ali i pripadnici romske nacionalne manjine, kako bi povećali svoju zapošljivost.

Pučko otvoreno učilište Novak svake godine uključuje se u akciju Tjedna cjeloživotnog učenja, sudjeluje na Sajmu poslova, te sa Udrugom profesionalnih vozača CONVOY organizira edukativne radionice za vozače i razne manifestacije.

Nastava se odvija se u Podružnici Učilišta u Čakovcu, Zelena 1, Podružnici Učilišta u Zagrebu, Trg svetog Šimuna 1, Podružnici Učilišta u Prelogu, Glavna ulica 5 i u Maloj Subotici, Braće Radića 69 u sjedištu Učilišta.

Ured za prijem polaznika u Čakovcu i Prelogu radi ponedjeljkom, utorkom i srijedom od 9 do 16 sati, četvrtkom i petkom od 9 do 19 sati, a subotom od 9 do 13 sati. Možete ih kontaktirati na tel. 040/312-113, 040/645-355 ili 099/214-1890, 091/4162084 ili pak se informirati na njihovom portalu: www.pounovak.hr, e-mail:  autoskola@pounovak.hr.

Sjedište Pučkog otvorenog učilišta Novak je u Maloj Subotici, Braće Radića 69, Podružnica u Čakovcu posluje na adresi Čakovec, Zelena 1, a podružnica u Zagrebu na adresi Trg svetog Šimuna 1. Ravnatelj Učilišta je Zvonimir Pavčec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije