Suradnja obrazovnog sustava i gospodarstva

Terenska nastava za buduće majstore iz tehničke škole u Eko Međimurju

EKO MEĐIMURJE je tijekom svibnja za učenike završnih razreda strojarskih zanimanja u suradnji s Tehničkom školom Čakovec organiziralo izvođenje terenske nastave

Prilikom izvođenja terenske nastave učenici i njihovi profesori upoznali su se s najnovijim tehnologijama koje je tvrtka implementirala zadnjih godina te s mogućnostima razvoja karijere za mlade koji tek ulaze na tržište rada.

U sklopu izvođenja terenske nastave EKO MEĐIMURJE je posjetilo ukupno 88 učenika sljedećih smjerova:

tehničari za mehatroniku – s razrednikom prof. Pišta Novak

strojarski računalni tehničari – s razrednikom prof. Perica Hajdarović

strojobravari – s prof. Perica Hajdarović

bravari – s razrednicom prof. Danijela Bratuša-Sarić.

Učenici su imali priliku upoznati se s pojedinim fazama proizvodnje te  najsuvremenijim strojnim parkom za obradu metala u regiji. Najviše zanimanja učenici su pokazali za autonomnim  robotskim sustavom za posluživanje male strojne obrade te za robote za zavarivanje koji značajno olakšavaju rad u strojarskim zanimanjima.  Upravo automatizacija i robotizacija u potpunosti mijenjaju način rada u zanimanjima za koje su se učenici školovali.

S obzirom na suvremeni strojni park, obrada metala se u EKO MEĐIMURJU odvija u ugodnoj radnoj okolini, što je vrlo privlačno mladim generacijama koje izlaze iz obrazovnog sustava.

EKO MEĐIMURJE je prilikom posjete učenicima prezentiralo i atraktivnu ponudu za zapošljavanje te ponudu za stipendiranje za one učenike koji su odlučili nastaviti svoje školovanje na nekom od tehničkih fakulteta.

Tako EKO MEĐIMURJE mladima koji traže prvi posao, a završili su srednjoškolsko obrazovanje za: strojobravara, zavarivača, tokara, glodača, CNC operatera, operatera na strojevima (laser, plazma, robot za zavarivanje) i autolakirera nudi:

posao na neodređeno vrijeme uz iznadprosječnu plaću

financijsku stimulaciju za mlade

rad na najsuvremenijem strojnom parku u regiji

uvođenje u posao uz mentorstvo najboljih majstora struke

mogućnost napredovanja i usavršavanja.

Svi koji se žele prijaviti za ovu atraktivnu ponudu, mogu poslati svoju prijavu na e-mail:

posao@eko.hr

Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih pozicija.

Najnovije