projekt Attractour

Poboljšana turistička suradnja Mađarske i Hrvatske

Javna ustanova REDEA kao vodeći partner održala je 25.4.2019. godine, završnu konferenciju projekta "Attractour – Revitalizacija kulturnog nasljeđa u turističke atrakcije na području Međimurske županije i regije Letenye, kojeg provodi zajedno s hrvatskim partnerima Međimurskom županijom, Turističkom zajednicom Međimurske županije te s mađarskim partnerima, Gradom Letenye i Sveučilištem Pannonia – Kampusom Nagykanizsa

Tijekom 20 mjeseci renovirana je stražarnica u Centru znanja Čakovcu koja je dobila naziv Međimurska palača turizma te dio dvorca Szapary u Letenyu. Renovirani objekti prilagođeni su osobama s invaliditetom te slijepim i slabovidnim osobama. Jedan od rezultata projekta  su inovativni zajednički turistički paketi koji su prilagođeni za obitelji s djecom, bicikliste te studente/učenike. Svaki turistički paket nudi sadržaje zanimljive određenoj skupini turista u Međimurju i području Letenye kako bi se  boravak turista produljio.

Gradonačelnik grada Letenye, g. Szilárd Farkas, rekao je kako je zadovoljan suradnjom na dosadašnjim projektima koji su se prvotno bazirali na kulturnom i turističkom nasljeđu te se nada budućim projektima i povezivanjima i na području gospodarstva.

Zamjenica župana Međimurske županije, Sandra Herman, izrazila je izuzetno zadovoljstvo što je projektom Attractour obnovljena stražarnica u Centru znanja te u nju smještena Turistička zajednica Međimurske županije koja je dobila vlastite prostore. Napomenula je kako joj je privatno drago što je i dvorac Szapary, kojeg je često posjećivala, obnovljen u sklopu projekta.

Projektni i komunikacijski menadžer Zajedničkog tajništva g. Tvrtko Čelan, predstavio je Program prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. i trenutno otvoreni 2. Poziv na dostavu projektnih prijedloga.

Voditeljica projekta, Sandra Majsan iz Javne ustanove REDEA, napomenula je kako je projektom obuhvaćeno više od 660 osoba koje su sudjelovale u 19 različitih aktivnosti (od radionica za predškolsku djecu, osnovnoškolce, srednjoškolce, studente i turističke vodiče).

Projekt “Attractour – Revitalizacija kulturnog nasljeđa u turističke atrakcije na području Međimurske županije i regije Letenye” financiran je iz Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020., a provodi se od 1. rujna 2017. godine do 30. travnja 2019. godine, ukupna vrijednost projekta je 1.499.277,92 EUR, od toga je sufinanciranje EU 85% u iznosu od 1.274.386,23 EUR.

Najnovije