Općina Pribislavec

Krvavi ustanak oživjet će uz stotu obljetnicu

U povodu obilježavanja "Stote obljetnice Krvavog ustanka” u Pribislavcu, Općina Pribislavec organizira "Okrugli stol” na temu povijesnog događanja 1918. godine

Okrugli stol održat će se 4. svibnja s početkom u 19.00 sati u velikoj dvorani Društvenog doma u Pribislavcu.

” Općina Pribislavec ove godine pored najvažnije investicije za kojom lokalno stanovništvo desetljećima vapi, a to je izgradnja i preseljenje osnovnoškolaca u novi objekt Osnovne škole svečano će obilježiti i “Stotu obljetnicu Krvavog ustanka” koja će se održati 24. kolovoza 2019. u programu Dana općine. Motivacija za pripremu same obljetnice bila je upoznavanje svih dobnih struktura naših mještana Općine Pribislavec o značajnom događaju o prošlosti mjesta. Raznim aktivnostima educirat ćemo i stvoriti osjećaj prošlosti u svim strukturama mjesta, naučiti iz prošlosti i poštivati u budućnosti. Valja istaknuti i namjeru i želju za tradicionalnim obilježavanjem povijesnog događaja u narednim godinama. Ove godine sadržaji će biti financirani iz vlastitih sredstava, a već sljedeće godine krenut će se u pripremu apliciranja događaja prema Ministarstvu kulture i europskim projektima. Kulturno dobro neogotičkog stila, dvorac Kaštel, područje aerodroma sa svojim sadržajima i tradicijski programi koje organiziraju  udruge mjesta veliki su obol bogatoj turističkoj ponudi i podizanju razine na nacionalni karakter.” – istaknula je načelnica Višnja Ivačić.
Mr.sc. Vladimir Kalšan, doktorand Janko Kalšan, prof.,doc. dr.sc. Goran Hutinec, mons.  prof.dr.sc. Juraj Kolarić, Zoran Tomašić, prof., učenici Osnovne škole Vladimira Nazora uz mentorstvo učiteljice Maje Okreša i predškolci Dječjeg vrtića Žibeki predstavit će 1918. godinu kroz opće prilike, vjerske prilike, gastronomiju i ostale činjenice vezane uz razdoblje prošlosti 1918. godine.
Ovim putem Općina Pribislavec poziva sve zainteresirane da svojom nazočnošću uveličaju uvertiru u značajan povijesni događaj.

Najnovije