Attractour

Studijsko putovanje studenata Međimurskog veleučilišta u Čakovcu i Pannon Egyetem – University of Pannonia iz Mađarske

U sklopu projekta Attractour Javna ustanova REDEA je zajedno s projektnim partnerima organizirala studijsko putovanje studenata Međimurskog veleučilišta u Čakovcu i Pannon Egyetem - University of Pannonia iz Mađarske

Budućim turističkim djelatnicima najprije su u Gradu Letenye prezentirani zajednički turistički paketi koji su jedan od rezultata projekta. Izrađena su tri različita turistička paketa koja su prilagođena određenim skupinama, i to za obitelji s djecom, bicikliste te studente/učenike. Svaki turistički paket nudi sadržaje zanimljive određenoj skupini turista u Međimurju i području Letenye.

Nakon prezentacije turističkih paketa, studenti su neke od turističkih zanimljivosti i posjetili u Letenyu te Čakovcu. Vidjeli su uskoro renovirani dvorac u Letenyju, njihovu poznatu knjižnicu te platanu koja je 2018. proglašena drvom godine. U Čakovcu su posjetili obnovljenu Međimursku palaču turizma te razgledali Memorijalnu sobu koja prikazuje razvoj prostora vojarne kroz sva povijesna razdoblja uz nekoliko zanimljivih eksponata. Na kraju studijskog posjeta u Muzeju Međimurja Čakovec su kroz stručno vodstvo saznali mnoge detalje o povijesti Međimurja i zajedničkim poveznicama Međimurja i Mađarske.

Projekt “Attractour – Revitalizacija kulturnog nasljeđa u turističke atrakcije na području Međimurske županije i regije Letenye” financiran je iz Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. Projekt je započeo 1. rujna 2017. godine i trajat će do 30. travnja 2019. godine, ukupna vrijednost projekta je 1.499.277,92 EUR, od toga je sufinanciranje EU 85% u iznosu od 1.274.386,23 EUR. Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA je nositelj projekta, a projektni partneri su Međimurska županija, Turistička zajednica Međimurske županije, Grad Letenye i Sveučilište Panonnia – Kampus Nagykanizsa.

Najnovije