ATTRACTOUR

Zrinski kao dječji junaci

U sklopu projekta "Attractour - Revitalizacija kulturnog nasljeđa u turističke atrakcije na području Međimurske županije i regije Letenye" financiranog iz Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA u suradnji s Muzejom Međimurje Čakovec organizirala je četiri kreativne radionice za djecu predškolskog i školskog uzrasta na teme "Tko su bili Zrinski?" i "Priča jednog junaka".

Na radionici “Tko su bili Zrinski?”predškolcima je na zanimljiv način prezentiran  povijesni razvoj Starog grada, osnovne povijesne činjenice o obitelji Zrinski, članovi obitelji Zrinski, život viteza i dama na dvoru te najpoznatiji čakovečki mit o zmaju Pozoju.

Na radionici“Priča jednog junaka” osnovnoškolci su mogli naučiti o sigetskom junaku Nikoli IV. Zrinskom, povijesti njegove obitelji i njihovom grbu.

Interaktivne radionice su održale djelatnice Muzeja Međimurja Čakovec Tajana Vidović, Ana Šestak, Ines Virč i Janja Kovaču svibnju, lipnju i studenom 2018. godine, a na njima je sudjelovalo ukupno stotinjak djece iz Dječjeg vrtića Cipelica, Područni ured Vjeverica, skupina Delfinići i Listići, Dječjeg vrtića Dječja mašta, skupina Bambi, Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica, Područna škola Držimurec – Strelec te I. Osnovna škola Čakovec.

Projekt Attractour započeo je 1. rujna 2017. godine i trajat će do 30. travnja 2019. godine, ukupna vrijednost projekta je 1.499.277,92 EUR, od toga je sufinanciranje EU 85% u iznosu od 1.274.386,23 EUR. Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA je nositelj projekta, a projektni partneri su Međimurska županija, Turistička zajednica Međimurske županije, Grad Letenye i Sveučilište Panonnia – Kampus Nagykanizsa.

Najnovije