ALOHA MENTAL ARITHEMTIC

Didasko u Aloha centrima podijelio 166 diploma i krenuo dalje s nastavom

Završen je program u ALOHA DIDASKO centrima Čakovec, Prelog, Ludbreg i Koprivnica te su dodijeljene diplome za uspješan završetak programa.

Polaznicima programa mentalnog razvoja za djecu – ALOHA MENTAL ARITHMETIC – nakon uspješno završenih programa u ALOHA DIDASKO centrima Čakovec, Prelog, Ludbreg i Koprivnica dodijeljene su zaslužene diplome.

Njih 166 u prvom polugodištu pohađalo je programe za djecu vrtičke dobi (od 1. do 4. stupnja) te za djecu školske dobi od 1. do 7. stupnja (od ukupno 8). 

O uspješnosti govore i rezultati koji se kod većine završnih ispita kreću u rasponu od 90 posto do 100 posto, a ishod su marljivosti, ustrajnosti u svakodnevnom vježbanju i  redovitog pohađanja programa. 

Evo što roditelji polaznika kažu o dobrobitima programa: 

‘Htjela bi vam izraziti samo riječi hvale u vezi ALOHA programa. Prošle školske godine, uvidjela sam problem kod računanja kod svoje kćeri (1. razred OŠ) te čitanja, te smo pokrenuli pitanje oko individualiziranog pristupa u školi. Usporedno s time, u 10. mjesecu smo je upisali na vaš program koji joj je pomogao kod rješavanja matematičkih zadataka sada u 2. razredu. Na kraju 1. razreda imala je jedva četvorku iz matematike, da bi sada na kraju prvog polugodišta u 2. razredu sama rješavala sve zadaće i zadnje ispite rješavala sa sigurnom peticom (bez da smo sjeli uz nju). Samopouzdanje joj je poraslo, ponosna je na sebe jer rješava svoje obveze samostalno te ujedno ona zna na neki drugi način računati nego mi ostali i stariji od nje. Vratili ste joj opet osmjeh na lice i na tome vam zahvaljujem . 
Sam program je dinamičan, zanimljiv i poticajan. Kaja se jako veseli novih satima ALOHA-e što je jako bitno jer odlazak na ALOHA-u joj je zadovoljstvo, a ne obveza.’ 

‘Naše dijete ide u 4. razred OŠ i trenutno je na dosta zahtjevnom sedmom modulu od mogućih osam. Mi smo kao roditelji zadovoljni jer je naše dijete zadovoljno. Osim tehnike računanja primjetili smo da brzo dolazi do zaključaka, može biti dugo koncentrirana, brzo uči i pamti.’

‘Satovi ALOHA-e kod mog Ivanija su uvelike poboljšali njegovo znanje u matematici te brzinu rješavanja zadataka, a ono što je nama roditeljima posebno važno je to što se jako povećalo njegovo samopouzdanje. Ivano već skoro 4 godine polazi logopedske tretmane, znači već 4 godine Ivanija učimo i ispravljamo nešto što njemu ne ide baš dobro, a to djetetu dosta naruši samopouzdanje. U matematici je Ivano izvrstan, to je “njegovo područje”, kod matematike Ivano osjeća da radi nešto super, da nešto njemu ide dobro, odlično! I tu je poraslo njegovo samopouzdanje, oslobodio se, bolje počeo komunicirati jer je shvatio da i on ima svoje kvalitete, a to je matematika! I zbog toga veliko hvala ALOHA-i i našoj trenerici na strpljenju i odličnoj suradnji sa djecom.’

‘Svoje petogodišnje dijete smo upisali na ALOHA program prenstveno zato što smo željeli utjecati na poboljšanje koncentracije i razvoj fine motorike prstića (s čime smo imali problema), kao i poboljšanje kognitivnih sposobnosti.  Već nakon prvog semestra TT1 možemo svakako reći da smo u svemu tome i uspjeli. Naš sin je koncentriraniji, odgovorniji, boljih motoričkih vještina, mirniji, a svakako (premda ne i najvažnije) napredovao u znanju. Program ćemo nastaviti i u njemu, nadamo se, ustrajati do kraja.’

Nastava za djecu vrtićke i školske dobi počela je na sljedećim lokacijama i traje od ožujka do lipnja 2019. godine:

Didasko Čakovec (Športska 6a)

Didasko Prelog (Trg b. Josipa Jelačića 6)

Ludbreg (Gradska Knjižnica, Srednja škola Ludbreg)

Koprivnica (Dom mladih, Vrtić Smiješak, Vrtić Tratinčica)

Želite li se pridružiti programu požurite s upitima i dođite na probni nastavni sat! 

Nova prilika za upis bit će opet u rujnu kada će se održavati prezentacijske radionice za djecu i roditelje nakon kojih možete odlučiti o upisu! 

Što je Aloha Mental Arithmetic

To je program mentalnog razvoja za djecu u dobi od 4 do 13 godina, koji na zabavan način potiče razvoj njihovog mozga u ovom najvažnijem periodu. U programu ALOHA Mental Arithmetic djeca vježbaju mentalnu aritmetiku tako da koriste i vizualiziraju abakus, najstariju poznatu napravu za računanje koja je preteča današnjih kompjutera.

Na taj način velikom brzinom rješavaju mentalne operacije.

Rezultati programa vidljivi su već nakon šest mjeseci rada u programu ALOHA Mental Arithmetic.

Djeca se nauče bolje koncentrirati i stoga brže uče i obavljaju svoje domaće zadaće; poboljšavaju sposobnost računanja i razvijaju sposobnost efikasnog rješavanja problema. 

Za informacije o nastavi i rasporedu u ALOHA centrima u Didasku u Čakovcu, Prelogu, Ludbregu i Koprivnici nazovite na 040 391 072, 099 259 1701. A sve informacije o programu možete pronaći i na stranicama Aloha.hr i Didasko.com.

Saznajte treba li ovakav program vašem djetetu! 

Ispunite upitnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije