USPJEŠNI PROJEKTI

Magic Net d.o.o. uspješno proveo EU projekt vrijednosti 369.624,00 kuna

Ukupna vrijednost projekta je 369.624,00 kuna, od čega se 54,11% odnosi na financiranje iz bespovratnih EU sredstava, dok ostatak tvrtka financira iz vlastitih sredstava.

Tvrtka Magic Net d.o.o., domaći telekom operater fiksnih telekomunikacijskih usluga na području sjeverozapadne Hrvatske, uspješno je provela projekt ‘Povećanje kapaciteta tvrke Magic Net nabavom nove opreme‘. 

Dostupnost usluga tvrtke Magic Net proteže se preko tri sjeverozapadne županije – Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske. Ovaj operater nudi najsuvremenije usluge koje se temelje na optičkoj mreži i omogućuju vrlo velike brzine pristupa Internetu.Važno je napomenuti da kao 100% domaći telekom operater Magic Net omogućuje 24 satnu tehničku podršku svim svojim korisnicima.

Velika prednost ovog domaćeg operatera je i u tome što fizičke osobe mogu svoje usluge mijenjati i na mjesečnoj bazi, što je odlična pogodnost i stvara povjerenje kod korisnika.

Težeći konstantnom napretku u svrhu daljnjeg unapređenja dosad postignute visoke kvalitete usluga, Magic Net je odlučio aplicirati za fondove Europske Unije. Projekt ‘Povećanje kapaciteta tvrke Magic Net nabavom nove opreme’ referentne oznake KK. 03.2.1.06.0604 sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. temeljem Poziva ‘E-impuls 2016‘.

Provedba projekta traje od 09.10.2017. do 09.01.2019. Ukupna vrijednost projekta je 369.624,00 kuna, od čega se 54,11% odnosno 200.000,00 kuna odnosi na financiranje iz bespovratnih EU sredstava, dok 169.624,00 kuna tvrtka financira iz vlastitih sredstava. 

U sklopu projekta između ostalog nabavljena je nova oprema – 250 korisničkih routera i 7 pristupnih točki, što za cilj ima omogućavanje širokopojasnog pristupa Internetu većem dijelu tržišta.

Širokopojasni pristup Internetu, eng. Broadband Internet Access, je zajednički naziv za načine povezivanja na Internet koji omogućuju velike brzine prijenosa podataka.

Tehnologije koje su uobičajene kod privatnih korisnika su kablovska pristupna tehnologija, wireless pristupna tehnologija, te svjetlovodna pristupna tehnologija (optika), s ciljem omogućavanja brzina pristupa minimalno 100 Mbps za sva kućanstva.

Ovaj pristup direktno je povezan sa smjernicama Digitalne agende za Europu 2020 za osiguravanje pristupnih brzina Internetu.

Provođenjem projekta tvrtka povećava efikasnost, jača svoju tržišnu poziciju te ostvaruje mogućnosti širenja poslovanja, a time i povećanje prihoda i broja zaposlenih. 

Najnovije