Vijesti / Promo
Promo
Algebra: Digitalna akademija organizira 'Sat kodiranja' s besplatnim radionicama za djecu 9. prosinca u Varaždinu, Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Zadru
Algebra / PR

ALGEBRA

Algebra: Digitalna akademija organizira 'Sat kodiranja' s besplatnim radionicama za djecu 9. prosinca u Varaždinu, Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Zadru

'Sat kodiranja' (Hour of Code) globalni je projekt u kojem svake godine sudjeluju deseci milijuna učenika i studenata (ali i odraslih) u preko 180 zemalja svijeta.

Digitalna akademija, Algebrin program namijenjen učenicima osnovnih škola, uključuje se i ove godine u globalni projekt 'Sata kodiranja' (Hour of Code) besplatnim radionicama za djecu, 9. prosinca, u čak šest gradova – Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru i Varaždinu.

Uključivanjem u 'Sat kodiranja', projekt namijenjen djeci od 1. razreda osnovne škole
nadalje, Algebra i Digitalna akademija ponovno pružaju priliku još širem krugu djece da kroz igru i zabavu naprave prvi korak u digitalni svijet.

'Sat kodiranja' (Hour of Code) globalni je projekt u kojem svake godine sudjeluju deseci
milijuna učenika i studenata (ali i odraslih) u preko 180 zemalja svijeta. Tijekom jednog sata, sudionici se upoznaju s računarstvom, kroz rad s mentorima i predavačima demistificiraju programiranje i kodiranje te svake godine iznova dokazuju da bilo tko može naučiti osnove kodiranja.

Iza 'Sata kodiranja' stoji Code.org, javno dobrotvorno udruženje neprofitnih ustanova čiji je cilj širenje informatike i njezina dostupnost u što većem broju škola, kao i povećano
sudjelovanje djevojaka i žena te manje zastupljenih učenika, poput pripadnika manjina, u
ovim procesima. Ovu koaliciju neprofitnih udruga podržavaju i tvrtke poput Microsofta,
Applea, Amazona i brojnih drugih.

Brojne neprofitne organizacije, udruge, tvrtke i pojedinci pridružuju se također svake godine početkom prosinca globalnom 'Satu kodiranja', organizirajući besplatna događanja u svojoj zajednici. Algebrina Digitalna akademija ove se godine ponovno uključuje u projekt 'Sata kodiranja' kroz organizaciju besplatnih radionica za djecu, učenike osnovnih škola, 9. prosinca 2018. u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru i Varaždinu, s početkom u 10 i u 12 sati. Radionice su namijenjene djeci od 1. razreda osnovne škole nadalje, a nikakvo prethodno znanje programiranja ili korištenja računala nije potrebno.

Broj mjesta u učionicama je ograničen pa bi roditelji trebali što prije prijaviti svoje dijete i
osigurati mu sudjelovanje u 'Satu kodiranja' kroz prijavnicu na: https://www.algebra.hr/junior/kampanje/sat-kodiranja-u-digitalnoj-akademiji/.

Svako će dijete tijekom 'Sata kodiranja' u Digitalnoj akademiji imati na raspolaganju svoje
računalo te će, uz instruktore koji predaju na Digitalnoj akademiji, besplatno sudjelovati u
jednom satu individualnih aktivnosti vezanih uz kodiranje i stjecanje osnovnih računalnih
vještina i vještina logičkog razmišljanja.

Tijekom nastave koristit će se službeni materijali koje je pripremio Code.org te prilagođeni primjeri i zadaci kakvi se koriste na programu Digitalne
akademije.

Bez obzira što će neko dijete biti po zanimanju, učenje programiranja, odnosno kodiranja, djeci pomaže u razvoju vještina rješavanja problema, logičkog razmišljanja i kreativnosti.

- Nekoliko tisuća djece koja su ove godine upisana u Digitalnu akademiju, kao i njih više
stotina koji su nas posjetili na prošlogodišnjem Satu kodiranja, pokazala su da su i djeca i roditelji podjednako oduševljeni inovativnim i kreativnim pristupom stjecanju digitalnih
vještina i programom kroz koji prolaze uz naše instruktore. Sudjelovanjem u projektu 'Sata kodiranja' i ove godine želimo dati još jednu priliku djeci da što lakše uđu u digitalni svijet i da uz stručne predavače i instruktore počnu stjecati neke od vještina koje će biti ključne za njihovu budućnost. Budući da je sudjelovanje posve besplatno i da su djeca prošle dvije godine bila oduševljena našim 'Satom kodiranja', preporučujemo svim roditeljima da ih što prije prijave za ovogodišnje druženje - naglasio je Hrvoje Balen, član uprave Algebre.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.