PLES - NOČ ČAROVNIC

Ples – Noč čarovnic: Suđenje vješticama, koncerti i bogat popratni program u dvorcu Rakičan kod Murske Sobote od 27. listopada

U dvorcu Rakičan, koji se nalazi nedaleko od Murske Sobote, te 40-ak kilometara od Čakovca i manje od 50 kilometara od Varaždina, Noć vještica već tradicionalno proslavljaju najvećim jesenskim spektaklom u Sjeverozapadnoj Sloveniji - Plesom - Noč čarovnic (vještica) 2018.

Dani krajem mjeseca listopada obilježavaju se u svijetu izrezivanjem bundeva, proganjanjem vještica i maskiranjem u strašne kostime. U dvorcu Rakičan, koji se nalazi nedaleko od Murske Sobote, te 40-ak kilometara od Čakovca i manje od 50 kilometara od Varaždina, Noć vještica već tradicionalno proslavljaju najvećim jesenskim spektaklom u Sjeverozapadnoj Sloveniji – Plesom – Noč čarovnic (vještica) 2018.

Parni valjak, Opća opasnost, Grupa Vigor, Magnifico, Orlek i Mi2 samo su šačica nastupajućih na tradicionalnom Plesu – Noč čarovnic, koji svake godine u dvorac Rakičan privuče više tisuća posjetitelja. Trodnevni festival, pored glazbenih nastupa, nudi i bogata cjelodnevna događanja s domaćom kuhinjom, atraktivan srednjovjekovni program, proces suđenja vješticama, iluzionistički šou i brojne radionice za najmlađe.

Organizatori su se pobrinuli da svaki član obitelji pronađe nešto za sebe. Prava poslastica za oči ovogodišnjeg festivala Ples – noč čarovnic bit će nedvojbeno vatreni šou s vatrenim kreacijama. 

Vještice će zaposjesti dvorac Rakičan već u subotu, 27. listopada, kada će sa svojim najvećim uspješnicama nastupiti legendarni Parni valjak i Lačni Franz, jedan od najpoznatijih slovenskih rock bendova.

One koji će se nalaziti na drugoj festivalskoj pozornici, u dvorskom šatoru, zabave željne goste oduševljavat će Cover Lover.  

U nedjelju, 28. listopada, događanje počinje već od 13 sati, kada će se odvijati interaktivni srednjovjekovni program, srednjovjekovni plesovi, streličarstvo i mačevanje, te izrada papira.

Čarobno ozračje u dvorištu dvorca dočarat će atraktivni vatreni šou, dok će se najmlađi zabavljati na brojnim radionicama, a najbolje prihvaćene među njima su svake godine oslikavanje lica i zipline.

Nakon suđenja vješticama i paljenja krijesa, posjetitelje će u mrak uvesti nezaboravne vatrene kreacije. Navečer će na glavnoj pozornici nastupiti Magnifico i Grupa Vigor.

Festivalsko događanje se nastavlja u utorak, 30. listopada, nezaboravnim iluzionističkim šouom i zabavom, za koju će se svojim nastupom pobrinuti Orleki, Mi2 i Opća Opasnost.

Idilična lokacija iza gradskih zidina, nezaboravan ambijent, domaća gastronomija, poznata glazbena imena i atraktivan program za cijelu obitelj dočarat će čarobnu atmosferu, zbog koje se posjetitelji Plesa – noč čarovnic vraćaju svake godine.

Manifestacija se održava bez obzira na vremenske uvjete, u posebno grijanom šatoru. Cjelokupni program, kao i sve potrebne informacije o ulaznicama možete pronaći na Facebook eventu te internet stranici.

Najnovije