DIGITRANS platforma

Digitrans treninzi dobili snažnu podršku u obliku DIGITRANS.me platforme i LinkedIn zajednice

Materijali, alati, obrasci za analizu trenutnog stanja, studije i istraživački radovi su poduzetnicima i svim zainteresiranim stranama dostupni besplatno, a koriste se u kombinaciji s DIGITRANS.me zajednicom za učenje poslovnoj društvenoj mreži LinkedIn te s DIGITRANS treninzima koje provodi i Tehnološko-Inovacijski centar Međimurje kao jedan od sedam regionalnih inkubacijskih centara zaduženih za njihovo provođenje

Jesen nam, osim mnogobrojnih radnih izazova, donosi i pregršt prilika. Platforma za e-učenje DIGITRANS.me daje malim i srednjim  poduzećima priliku da uče o procesu digitalne transformacije i razvoju novog poslovnog modela, a LinkedIn zajednica daje im priliku za umrežavanje s trenerima, stručnjacima za digitalnu transformaciju, drugim poduzećima u procesu digitalne transformacije, poduzetničkim potpornim institucijama te ostalim dionicima.

Kako da mala i srednja poduzeća prepoznaju što im točno treba? Koji bi od globalno raširenih tehnoloških trendova trebali usvojiti odmah, a koji za sada zanemariti? Kakvi su im odnosi s klijentima i postojeći poslovni model? Od kud vreba potencijalna konkurencija koje trenutno nisu ni svjesni? Na kraju krajeva, kako da saznaju treba li njihov poslovni model uopće transformirati? DIGITRANS.me platforma dobar je početak.

Razvio ju je tim Sveučilišta u Beču uz snažnu potporu ostalih partnera DIGITRANS projekta, a ona obuhvaća kvalitetne materijale potrebne za provođenje treninga prema DIGITRANS metodologiji, studije i istraživačke radove te informacije o transformacijskom poslovnom pristupu inovacijama i poduzetništvu, s posebnim fokusom na rastuće sektore ekonomije poput kreativne industrije i zelene ekonomije. Budući da je u planu usavršavanje platforme u narednim mjesecima, korisnici imaju priliku i ocijeniti platformu, poslati svoje prijedloge za dorade i poboljšanja te na taj način sudjelovati u njenom kreiranju. Platforma je trenutno dostupna na engleskom jeziku, a uskoro će biti prevedena i na hrvatski te ostale jezike partnerskog konzorcija.

Platforma predstavlja i online alat za sve poduzetnike koji prolaze proces digitalne transformacije korištenjem DIGITRANS metodologije i za sve sudionike DIGITRANS treninga. Osim digitrans.me platforme poduzeća u procesu treninga na raspolaganju imaju grupu Digitrans.me na najvećoj poslovnoj društvenoj mreži LinkedIn.

Digitrans.me grupa predstavlja LinkedIn zajednicu za e-učenje i zamišljena je kao mjesto za komunikaciju, razmjenu znanja i učenje svih dionika procesa digitalne transformacije, a posebno poduzetnika koji sudjeluju u DIGITRANS treninzima, njihove trenere, stručnjake za digitalnu transformaciju i sve ostale zainteresirane za to područje.

DIGITRANS treninzi se sastoje od pet koraka kroz koje poduzetnici razvijaju novi digitalni poslovni model. DIGITRANS treninzi će se održavati sve do proljeća 2019. godine, a sva zainteresirana poduzeća mogu se javiti u Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d.o.o. TICM, regionalni inkubacijski centar zadužen za provedbu treninga u Hrvatskoj, a tamo mogu i pratiti raspored nadolazećih DIGITRANS treninga.

Više o projektu DIGITRANS možete saznati na službenim stranicama TICM-a te na službenoj stranici projekta DIGITRANS. Pratite nas i na Facebook-u.

Najnovije