Mathema

Želite otvoriti web shop? Tvrtka ‘Mathema’ ima idealno rješenje za vas!

Web trgovine koje rade pokrivaju i maloprodajno i veleprodajno poslovanje, imaju mogućnost povezivanja na razne ERP sustave, dostavu, dobavljače, praćenje analitike i zaista veliki broj ostalih funkcionalnost

Ako ste ikad obavljali online kupovinu informatičke opreme ili bijele tehnike u Hrvatskoj, šansa je da ste pri tome koristili VSC Pro+ Internet trgovinu, proizvod informatičke tvrtke “Mathema” iz Križevaca. Riječ je informacijskom sustavu za B2B (business-to-business) i B2C (business-to-consumer) elektroničku trgovinu, koji je u cijelosti razvio mali tim Daribora Matoševića i Gorana Pavkovića. Na tržištu su prisutni preko dvanaest godina, a do sada je na njihovom rješenju otvoreno stotinjak web trgovina.

– Naše web trgovine pokrivaju i maloprodajno i veleprodajno poslovanje, imaju mogućnost povezivanja na razne ERP sustave, dostavu, dobavljače, praćenje analitike i zaista veliki broj ostalih funkcionalnosti. Važno je naglasiti da konstantno pratimo kretanja e-commerce tržišta na globalnom nivou i time sustavno unapređujemo našu platformu, ističe direktor tvrtke Goran Pavković.

Mnogi od njihovih klijenata koriste njihovo VSC Pro+ rješenje za web trgovinu preko desetljeća i sadrže više desetaka tisuća artikala. Najznačajnije su: Instar-informatika, Ronis, PC shop, Tvoj-toner, Kralj, Makromikro grupa, Bijela tehnika, Futura IT, Grafocentar-kz.hr, Autoprikolice.hr, Ruber.hr i mnoge druge.

Ističu kako je važno kod otvaranja web shopa obratiti pažnju na odabir platforme. -Često korisnici u samom startu stavljaju naglasak prvenstveno na dizajn web shopa, a da pritom ne razmotre detaljno koje su im sve funkcionalnosti potrebne za nesmetano vođenje e-commerce poslovanja. Naravno da je dizajn vrlo važan kod otvaranja web trgovine i njega treba detaljno dogovarati. Ali u samom startu je vrlo važno definirati funkcionalnosti koje su potrebne za obavljanje njihove djelatnosti te da se njihovo upravljanje vrši na jednostavan način, kaže Daribor Matošević. -Sve više tvrtki otvara B2B (business to business) web shopove zbog jednostavnijeg poslovanja. Poduzetnici su sve više svjesni velikih poslovnih mogućnosti koje nudi takva trgovina, novih tržišta koje im pruža B2B e-commerce sustav i sve to uz niže troškove poslovanja. Stoga smo i mi našu VSC Pro+ Internet trgovinu zadnjih nekoliko godina znatno unaprijedili na tom području. Nudimo web trgovine sa razrađenom rabatnom politikom, naprednim maržiranjem cijena, raznim vrstama akcija, dostavom i dvosmjernom komunikacijom web shopa sa ERP sustavima.

U svrhu lakšeg poslovanja, ali i širenja na inozemna tržišta, kažu, početkom ove godine sjedište tvrtke su preselili s vukovarske na križevačku adresu, a iz marketinških razloga su promijenili i naziv. Ured im se nalazi u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci.

– Za sada u timu imamo programere, web developere i specijalista za Internet marketing. Sljedeće godine namjeravamo daljnja zapošljavanja, a profil zaposlenika ćemo znati točnije početkom godine, objašnjava nam Marijana Pavković, zadužena za marketing, koja već tri godine na tematiku elektroničke trgovine piše i vlastiti blog.

Osim rješenja za e-trgovinu, na tržištu im je i ProLab – sustav za upravljanje radom laboratorija, na jeziku struke poznatiji kao LIMS (Laboratory Information Management System). Implementacijom tog sustava uspostavlja se potpuni nadzor nad procesima unutar laboratorija te se s lakoćom može aplicirati u svim situacijama koje zahtijevaju laboratorijska pretraživanja. ProLab koristi Veterinarski Institut RH i sve njegove podružnice – veterinarski zavodi, kao i veterinarski zavodi u Banja Luci i Mostaru te Superlab iz Beograda.

– Naš LIMS je kompleksan sustav koji služi kompletnim laboratorijskim procesima: od prikupljanja uzoraka za analizu, praćenje uzoraka odgovarajućim radnim nalozima do pružanja kompletnih izvješća. U njemu je uspješno razvijena razmjena podataka s europskom agencijom EFSA (European Food Safety Authority), kojom je omogućen izvoz podataka iz nacionalnog laboratorija prema središnjoj europskoj agenciji, ističe Goran.

Svjesni su da se samo napornim radom, trudom i zalaganjem mogu istaknuti od konkurencije, pa se trude svaki projekat odraditi u što kraćem roku uz maksimalno profesionalan pristup svakom klijentu.

Puno sreće u daljnjem radu, Mathema!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije