DESTILERIJA REWEX Dobili zlato za viljamovku, intrigira njihova rakija od pive

Rewex destilerija tradicionalno je uređena manufaktura koja ispunjava najviše norme čistoće i kvalitete izrade voćnih rakija.

Na ulazu će vas veselo pozdraviti drvene skulpture u ‘naivnom’ prikazu tradicionalnog pečenja rakije.

Dragulj destilerije je ručno kovani 350 litarski bakreni kotao s peterostrukim separatorom u kojem nastaju sve te zanimljive kreacije.

Tko bi rekao da se u samom srcu Donje Dubrave rade tako zanimljivi i čudesni napici koji dižu raspoloženje i čuvaju zdravlje.

Njezin vlasnik, Zdenko Rusak, prije 4 godine učio je zanat pečenja rakije kod Dragutina Đurnića čije ga je veliko iskustvo i poznavanje tradicionalne izrade rakija potaklo da ozbiljno krene u taj zahtjevan, ali vrlo zanimljiv posao.

U svakoj je destileriji bitna oprema, ali u ovoj maloj manufakturi vlasnik se odlučio na tradicionalan način izrade u bakrenom kotlu, kako bi dobio izvorne arome i vrlo visoku kvalitetu.

Poštivanjem recepata i savjeta naših ‘starih’ koji su se desetljećima prenosili s koljena na koljeno Rewex destilerija nastavlja dobru staru ‘seljačku’ tradiciju u njenom najboljem izvornom obliku.

Trenutno se u destileriji proizvodi desetak različitih alkoholnih destilata od kojih su mnogi nagrađivani na izložbama. Zbog limitirane proizvodnje posebna pažnja se posvećuje kvaliteti, jer cilj nije masovna komercijalna proizvodnja nego proizvodnja u maloj manufakturi s proizvodima koji su kvalitetom iznad prosjeka.

Tako se umjesto proizvoda upitne kvalitete koje možemo kupiti u raznim trgovačkim lancima, u Donjoj Dubravi još može kupiti i kušati izvorna i jedinstvena domaća rakija po vrlo pristupačnim cijenama.

Voće potrebno za proizvodnju dolaze iz njihove vlastite proizvodnje ili se dostavljaju od provjerenih proizvođača, voćara i medara.

Ponosni su što proizvode 100% hrvatski proizvod vrhunskih prirodnih sastojaka koji krajnjem korisniku nudi prepoznatljive tradicionalne okuse bez umjetnih dodataka. Ideja vlasniku destilerije ne manjka pa ima tu likera od aronije, medice, rakije od pive, suhih smokvi i još mnogo zanimljivih kreacija.

S obzirom na to da posluju tek dvije sezone impresivna je njihova zbirka priznanja koju su osvojili za svoje proizvode. Od proizvoda posebno se ponose rakijom viljamovkom nagrađivanom zlatnom plaketom te domaćom rakijom, koja se koristi kao osnova za domaće likere.

Po vrlo pristupačnoj cijeni od 35,00 kuna za litru napitka možete kupiti autohtoni proizvod i sami u kućnoj radinosti proizvesti liker koji je vama potreban.

Vlasnik destilerije preporuča vam izradu domaćeg orahovca, likera od višnje i trešnje, a ako imate nešto začinskog bilja lako ćete napraviti kvalitetan i ukusan liker od mente.

Nekima će domaća rakija goditi i u svom izvornom obliku kao lijek te će u maniri naših starih djedova popiti čašicu svako jutro uz čaj ili kavu.

Detaljnije informacija o svim proizvodima možete naći i na njihovoj Internet stranici ili na Facebook stranici.

Za čašu punu dobre kapljice koja liječi i krijepi ne trebate putovati daleko. Posjetite Rewex Destileriju u Donjoj Dubravi i uvjerite se u kvalitetu izvorne domaće rakije.

I na kraju da podsjetimo ljubitelje dobre rakije na staru narodnu izreku – Jedna je taman, dvije su putne, a tri su premalo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije