PAMETNI Telefoni NOA N7 i N10 predstavljeni na EISA Convention u Antwerpenu

Drugu godinu za redom na EISA konvenciji u Antwerpenu svoje NOA pametne telefone prezentirala je koprivnička tvrtka Hangar 18. Novi pametni telefoni NOA N7 i N10 predstavljeni su Mobile Devices grupi, čiji su članovi urednici 11 uglednih europskih “tech” časopisa.

EISA (European Imaging and Sound Association) ima članove u 25 zemalja iz Europe, Australije i SAD-a. Već više od 35 godina ova organizacija svake godine odabire najbolje proizvode potrošačke elektronike. Preko 50 časopisa s posebnim interesima koji pokrivaju sve aspekte područja kao što su: audio, video, kućna kina, automobilske, fotografske i mobilne tehnologije, odlučuju o tome koji će uređaji dobiti EISA nagrade.

Članovi “Mobile Devices” grupe su urednici “tech” časopisa iz 11 zemalja: Bugarska, Danska, Češka, Grčka, Hrvatska, Italija, Nizozemska, Slovačka, Srbija, Španjolska i Švedska. Upravo su njima 23. svibnja 2018. godine predstavljena ova dva NOA pametna telefona.

Prošlog tjedna od 22. do 25. svibnja 2018. godine u Antwerpenu u Belgiji, održana je EISA press konvencija na kojoj su svoje nove proizvode predstavile tvrtke iz cijelog svijeta. NOA N7 i Noa N10 “smartphone” uređaji našli su se u konkurenciji s mobitelima koje proizvode: Huawei, LG, Honor, Nokia, Samsung i drugi.

Prisutnim stručnjacima mobilnih tehnologija predstavljena je nova vizija brenda NOA te NOA Premium Care jamstvo koje je s obzirom na prošlu godinu doživjelo određene promjene. Ovo jamstvo pokriva sva oštećenja na NOA pametnim telefonima iz Element serije u trajanju od 12 mjeseci te predstavlja dodanu vrijednost koju kupac dobije kupnjom NOA pametnog telefona.

Veliki iskorak, u odnosu na prošle modele NOA “smartphonea”, napravljen je s ugrađenim kamerama koje snimaju odlične fotografije sa savršenim detaljima. Oba modela koriste Sony kamere, pa tako NOA N7 ima Dual Sony IMX 298 senzor koji pomoću “oversampling” tehnologije stvara fotografije do 80 MP. Za razliku od njega, NOA N10 koristi najnoviji Dual Sony IMX 499 senzor koji pomoću “oversamplinga” može izraditi fotografiju do čak 96 MP.

Modeli N7 i N10 odlikuju se još i sljedećim karakteristikama: Face ID, Face Beauty, implementiranom DTS sound tehnologijom i keramičkim kućištem. NOA N7 i N10 temelje se na operativnom sustavu Android 8.1, oba modela imaju 4 GB radne memorije i 64 GB memorije za pohranu podataka.

NOA N7 imat će ekran od 5.7″ u HD+ rezoluciji od 720x1440px u omjeru 18:9, dok će NOA N10 imati ekran veličine 6.18″ u FHD+ rezoluciji od 1080x2246px također u omjeru 19:9. Razlika je i u dizajnu ekranu budući da N10 ima zub, takozvani “notch”.

Osim ekrana, ova 2 uređaja razlikuju se i u ugrađenom čipsetu, pa će tako NOA N7 imati MediaTekov MT6750 Octa core procesor radnog takta 1,5 GHz, dok će se NOA N10 bazirati na MediaTek Octa core procesoru MT6763V/WT radnog takta 2,5 GHz.

Nakon prezentacije uređaja, članovi Mobile Devices grupe postavljali su pitanja te isprobali pametne telefone N7 i N10. Posebno su ih oduševile kamere te kvaliteta fotografije i detalja koju stvaraju ova dva NOA pametna telefona.

Ono što slijedi je testiranje uređaja te sastanak pojedinih grupa, iznošenje mišljenja, recenzija i prijedloga te donošenje odluke o dodjeli godišnjih EISA nagrada.

Prošle godine NOA je za svoj “smartphone” H10le dobila prestižnu EISA nagradu “Best Buy Smartphone 2017-2018”.

Najnovije