Odlična vina Jeruzalem Ormož pozivaju vas na druženje u Vinskom gradu

Vina Jeruzalem Ormož odavno su poznata ljubiteljima dobre kapljice, a vinarstvo je dio tradicije obitelji Puklavec sve od 1934. godine. Grožđe koje koriste za proizvodnju vina proizvode isključivo u Ljutomersko-Ormoškim brdima.

Godišnje proizvedu čak pet milijuna litara, a kako kažu, njihova vina su svježa, voćna i živahna. Grožđe iz svojih vinograda proizvode na prirodan način, a berbu još uvijek obavljaju ručno. Uz pomoć najsuvremenije tehnologije kojom je opremljen njihov podrum, stvaraju vina u kojima su sačuvali ono najbolje od prirode.

Vina Jeruzalem Ormož namijenjena su svima koji se vole opustiti i uživati uz čašu dobrog vina u društvu prijatelja ili obitelji.

Kao perjanice svoje proizvodnje ističu nekoliko vrsta vina, pa tako za Laški rizling kažu da je najraširenija sorta u njihovom vinogorju. Odlikuju ga lakoća i ugodna svježina te aromatika u kojoj se isprepliću okusi kruške, citrusa i tropskoga voća. Vino je prikladno za svaki dan i različite prilike.

Također, ističu i Rumeni muškat (muškat žuti) koji je dobio ocjenu 95 Decanter, a ovo poluslatko vino je čest odabir ljubitelja slađih vina. Vino je srednjeg tijela s karakterističnim muškatnim notama koje podsjećaju na limunovu travu, citruse, klinčiće i breskvu. Odlikuje ga intenzivna aroma te prijatan slaži i osvježavajući okus. Služi se kao aperitiv ili uz jela iz azijske kuhinje.

Traminac je još jedna sorta koju izdvajaju iz svoje široke ponude, a karkterizira ga puno tijelo s tipičnim aromama ruže, ličija, ljubičice te blago pikantnim notama. Odlično prati umjereno slatke deserte i azijsku gastronomiju, a prikladno ga je ponuditi i samostalno.

Od crnih vina, proizvode Cabernet sauvignon & Merlot, a riječ je o vinu koje je blend ovih dviju vrsta vina. Grožđe je uzgajano na osunčanim brežuljcima Makedonije, a njegovi meki tanini, prelijepe arome crvenog bobičastog voća i intenzivan miris čine ovaj blend harmoničnim vinom. Odlično se sljubljuje s crvenim mesom i različitim jelima s grila.

Muškatna penina je pjenušavo vino i čest odabir ljubitelja slađih, aromatičnih i trendi pjenušavih vina. Proizvedeno je po charmat postupku iz sorte muškat ottonel. Ovo pjenušavo vino je osvježavajuće, živahno, laganije pjenušavo vino s ostatkom šećera, koje očarava svojom karakterističnom notom muškata. Nudi se kao aperitiv ili samostalno, a valja napomenuti kako je upravo Muškatna penina broj 1 u Sloveniji.

Ukoliko još uvijek niste kušali vina iz ponude vinarije Jeruzalem Ormož, možete to učiniti do kraja trajanja Špancirfesta, svaki dan od 17 do 1 sat nakon ponoći u Vinskom gradu, gdje će vas njihovo ljubazno osoblje pobliže upoznati s ponudom i pomoći vam u pronalaženju vina koje će vam najbolje odgovarati vašim preferencijama.

Sve dodatne informacije o vinima i vinogradu možete pronaći na web stranici ili direktno na adresi Kolodvorska 1, Ormož.

Najnovije