MEDINA ŠKRINJA ‘In’ mjesto u Varaždinu, u kojem je sve skrojeno ‘po mjeri’

Iako postoji tek nešto manje od dvije godine, Medina Škrinja postala je neizostavno mjesto za sve koji vole dobru i kvalitetnu zabavu u Varaždinu. Ovaj pub pokrenut je na proljeće 2015. godine no vrlo brzo se ‘Škrinja’ etablirala kao in-mjesto u Varaždinu.

A sve je počelo kada su Marko Škrinjarić ‘Škrinja’ te Domagoj Marić ‘Medo’ završili jednu ugostiteljsku avanturu u kvartovskom kafiću Armarium, i odlučili se na korak dalje te od svojih nadimaka skrojili naziv puba – Medina Škrinja.

Sve u pubu skrojeno je po ‘mjeri’, kvalitetan program, izbor pića, kvalitetno osoblje, ali i interijer. Inventar je rađen od starog hrasta, ručno kovanog željeza, a u prostoru dominira veliki medo sa škrinjom, koji visi sa stropa. Za interijer su zaslužni varaždinski kovač Davor Pahić, poznati umjetnik Darwin Butković te mladi varaždinski kipar Ivan Mladenović.


Ponedjeljak rezerviran za kviz, kreće i sportski kviz

Jedan od glavnih razloga popularnosti ističe se raznolikost sadržaja u ovom već poznatom pubu. Prije svega radi se o odličnoj rock glazbi, čestim svirkama i koncertima, manjih i većih bendova. Osim toga u Medinoj Škrinji se održavaju i razni drugi eventi, za što je prostor izuzetno pogodan.

Od sadržaja tu su zanimljivi pub kvizovi, koji se održavaju već standardno svaki drugi ponedjeljak u 18 sati, i koji su postali sinonim za odličnu zabavu. Jedna od novosti s kojom se kreće uskoro, jest i sportski pub kviz, koji će Medina Škrinja raditi u suradnji s TTS-centrom. Sportski kviz održat će se 6. veljače, a kako sportskih zanesenjaka, još više ‘znalaca’, u Varaždinu ne nedostaje, ovaj kviz bit će im idealna prigoda da se iskažu. Osim standardnih kvizova općeg znanja povremeno se upriličuju i tematski (Božićni, Halloween) te humanitarni pub kvizovi.

Kreće se i s programima stand-up komedije, pa tako ovog utorka nastupa Tin Sedlar, u programu koji je Medina Škrinja organizira u suradnji sa Studentskim zborom FOI-a, za kraj semestra.

Osim toga u Medinoj Škrinji se redovno gledaju i utakmice, uz popratne navijačke aktivnosti, a posebno su ponosni i na glazbene večeri uz DJ-a koji pušta glazbu isključivo na gramofonskim pločama. Tijekom godine održavane su i književne večeri pod nazivom ‘Medina čitanka’ s čime se također planira nastaviti.

Preko 150 vrsta piva i 50 vrsta viskija

Osim različitih programa u Medinoj Škrinji je i poseban izbor pića. Preko 150 vrsta piva, svih tipova, u kojima mogu uživati pivski sladokusci. A vrijedi istaknuti njihovu verziju happy hour-a “DRINK HARD OR GO HOME” svakim danom od ponedjeljka do petka od 14 do 19 sati, gdje se mogu isprobati i neka od vrhunskih piva i ostala pića po akcijskoj cijeni.

Posebna atrakcija u Škrinji je i Kotač sreće, s brojevima stolova, koji se svakodnevno okreće. Stol na čijem broju se kotač zaustavi, osvaja GRATIS ponavljanje prethodne runde.

Također, osim u pivu, može se uživati i u bogatoj ponudi ekskluzivnih rumova, ginova, tekila i ostalih žestokih pića, a s posebnim ponosom ističu čak 50-ak vrsta viskija. Među njima valja spomenuti Johnnie Walker Blue Label, Jack Daniel’s Sinatra Select, Jameson Black Barrel i Glenfiddich 18 y.o. a osim kvalitetnih škotskih, irskih, kanadskih i američkih viskija, u Medinoj Škrinji imaju u neke vrste odličnih japanskih viskija. Ovakva ponuda viskija je rijetkost na hrvatskoj ugostiteljskoj karti na što su jako ponosni.

Sve u svemu Škrinja je definitivno ‘in’ mjesto u Varaždinu, a svi koji nisu sigurni moraju provjeriti zašto je tome tako.

Telefon: 042 350 894
e-mail: info@medinaskrinja.com
web: www.medinaskrinja.com
Adresa: Jurja Habdelića 4
Facebook: https://www.facebook.com/Medina-%C5%A0krinja-821805377898596/?fref=ts

Medina Škrinja ima i svoju ekipu na Zimskom prvenstvu u košarci

Već drugu godinu Medina Škrinja uključuje se i kao sponzor u najdugovječnije sportsko natjecanje u Varaždinu, Zimsko prvenstvo Varaždina u košarci. Jedan od suvlasnika Domagoj Marić već dugi niz godina igra košarku, trenutno nastupa za KK Petrijanec, a sa svojim prijateljima i poznatim varaždinskim košarkašima, u zimskom periodu igra za Schiedel sistemi dimnjaka, kojem je unazad dvije godine u prefiks dodana i Medina Škrinja. Pošle godine osvojili su zimsko prvenstvo, a nadaju se tome i ove godine, jer nakon utakmica, često ono najzanimljivije, treće poluvrijeme, igra se u Medinoj Škrinji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije