MATURA ne mora biti noćna mora uz pripreme u Didasku!

Kao i svake godine, uskoro pred naše maturante dolazi serija ispita znanja pod zajedničkim nazivom ‘Državna matura’. Za većinu njih ona predstavlja noćnu moru kojoj ne vide kraja i počinju razmišljati o pripremanju, učenju i vježbanju gradiva koje su prošli kroz zadnje četiri godine školovanja.

Svake godine se priča o rigoroznim ispitima i velikoj količini stresa koja ih prati, no mature se ne bi nitko trebao pretjerano bojati. Uz pravovremenu pripremu i malo samopouzdanja ona postaje samo još jedan konačan test prije upisa na fakultet.

No, kako je test još uvijek test, donosimo vam nekoliko savjeta kako bi što lakše prošli kroz njega, a svu dodatnu pomoć možete potražiti u Didasku.

Informirajte se!

Dobro je što su mnogi prije vas prošli maturu pa stoga postoje ispiti i informacije koje vam mogu biti prilično korisne. Prošlogodišnji ispiti će vam, osim za dobru vježbu, poslužiti i kao smjernice za ono što se očekuje od vas i na koji način se koncipiraju pitanja, a bivši maturanti vam mogu dati korisne savjete iz vlastitog iskustva.

Napravite raspored i dobro se organizirajte

Skupite sve svoje bilježice od prvog do četvrtog razreda, po njima ćete najlakše učiti. Ako niste baš ažurno pratili sve što su profesori napominjali kao VAŽNO (čitaj trebati će vam za maturu) vrlo vjerojatno postoji netko iz razreda tko je bio dovoljno mudar da sve bilježi, zato radite zajedno i pomažite si.

Uvijek vrijedi ona da više glava zajedno može više.

Idući korak je dobar plan učenja. Saznajte termine polaganja ispita, zabilježite ih i vodite računa da uspijete obuhvatiti sve predmete. Pripremiti morate tri obavezna i jedan izborni predmet, nemojte da vam se desi da za jedan jednostavno ponestane vremena zbog loše organizacije.

Svu literaturu koju ste skupili stavite ispred sebe i sortirajte u grupe, izradite mentalne mape i predvidite koliko vam treba vremena za koji dio. Sami najbolje znate kojom brzinom možete prolaziti koje gradivo tj. koje vam je lakše, a koje teže pa samim time i trebate više vremena.

PLAN ĆE FUNKCIONIRATI SAMO AKO GA SE PRIDRŽAVATE!

Učite pametno

Što znači učiti pametno?
Učite maksimalno dva sata u komadu i radite pauze, nakon pauze uzmite drugi predmet. Više ćete upamtiti, gradivo vam se neće brkati i najvažnije od svega nećete izgubiti volju za učenjem jer vam neće biti monotono i moći ćete zadržati koncentraciju. Dugosatno sjedenje za istom knjigom neće vam dati dobre rezultate.

Neki predmeti zahtjevaju drugačiji pristup učenja poput matematike, fizike ili kemije, ako vam ne ide, potražite pomoć na vrijeme. Najvažnije od svega je da s pripremama krenete na vrijeme i s voljom.

Didasko svake godine organizira pripreme za maturu kako bi maturante pripremili za što bolji rezultat.

PRIPREME ZA MATURU U DIDASKU: ENGLESKI, NJEMAČKI, HRVATSKI, MATEMATIKA, FIZIKA, KEMIJA, BIOLOGIJA

Maturatni, s nama ćete kroz fleksibilan program:
– uvježbati način rješavanja svih tipova zadataka
– naučiti najefektivnije iskoristiti vrijeme
– dobit ćete posebno kreirane zadatke od naših profesora…

Prednosti: iskusni predavači, rad u manjim skupinama, program usklađen s ispitnim katalogom za državnu maturu.

Prijave: 040 391072, 099 259 17 01, info@didasko.com.hr

Popunite upitnik i saznajte više informacija na http://www.didasko.com.hr/pripreme-za-maturu/

Utvrdite svoje znanje i učinkovito se pripremite za polaganje državne mature iz svih predmeta!

Najnovije