PONOVO U MEĐIMURJU

FOTO Zoran Milanović u Čakovcu: ‘Postanem li predsjednik, i Hrvatska će postati normalna zemlja’

Milanović je u Čakovcu bio na glavnom trgu na Kestenijadi i druženju s građanima, a u Nedelišću na Danima zahvalnosti za plodove zemlje

Nakon Kotoribe, gdje je bio 15. rujna, predsjednički kandidat Zoran Milanović ponovno je došao u Međimurje. Družio se s građanima u Čakovcu, a u Nedelišću je posjetio manifestaciju Dana zahvalnosti za plodove zemlje.

Po dolasku na središnji trg pridružio se kao degustator i donator Kestenijadi koju je toga prijepodneva održavao Klub liječenih od raka prostate Županijske lige protiv raka Čakovec.

Interes nacionalnih medija za njegove izjave, odnosno njegov pogled na situaciju u Hrvatskoj bio je različit pa su takva bila i pitanja. Neizostavan upit je bio podržava li aktualni štrajk hrvatskih prosvjetnih djelatnika?

– Ne znam, kada smo već tri godine u državnom suficitu, nije mi jasno zbog čega Vlada ne pristaje na njihove zahtjeve jer si država to može priuštiti – istaknuo je i dodao kako su tu i medicinske sestre koje mogu otići van, no prosvjetni djelatnici to ne mogu.

Dodao je kako sestre rade užasno težak posao za jako malo novaca.

– 400 milijuna kuna godišnje ja bih dao. No taj novac je otišao na neke druge adrese, druge službe što su im omogućile porezne reforme misleći prije svega na dužnosnike koji su u povećanjima plaća za mandata njegove Vlade bili izuzeti. Ponovit ću kako mi jučerašnji nastup premijera, vezan uz plaće, nije jasan.

Na upit o odnosu HNS-a u o ovoj Vladi nije imao svoj stav tko će prvi popustiti diplomatski rekavši…

– To je geometrija Vlade. Jer ako ih HNS napusti bit će problem jer se ta Vlada već tri godine održava ‘šoping politikom’ – rekao je.

A na upit, što ako postane predsjednik, Milanović je rekao kako će Hrvatska biti normalna zemlja ‘jer ovo više ničem ne sliči’.

– Plaće neće enormno porasti i neću se nikome rugati, jedna je od sijaset poruka i primjedbi koje je tog prijepodneva izrekao u Čakovcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije