KANDIDIRAN ZA MEGAFON 2019.

VELIKO PRIZNANJE Vanja Ovčar uvršten među 5 finalista izbora za najboljeg političkog PR-ovca u Hrvatskoj

Za mladog magistra politologije iz Čakovca, koji unatrag godinu dana radi u Ministarstvu gospodarstva, već sam ulazak među finaliste predstavlja veliki uspjeh


Vanja Ovčar (27) iz Čakovca uvršten je među petero finalista Izbora za najboljeg političkog PR-ovca “Megafon 2019.” koji će se ovog petka održati u sklopu 12. Weekend Media Festivala u Rovinju.

Za mladog magistra politologije, koji unatrag godinu dana radi u Ministarstvu gospodarstva, već sam ulazak među finaliste predstavlja veliki uspjeh, jer su kandidati odabrani na temelju ankete koju je među vodećim hrvatskim novinarima provela agencija Ipsos. 

U njoj su sudjelovali novinari koji prate rad Vlade, ministarstava, Hrvatskoga sabora i Ureda predsjednice. Oni su u ispitivanju istaknuli najbolje i najlošije prakse s kojima su se susreli, najčešće probleme u odnosu s PR-ovcima i karakteristike koje bi češće voljeli vidjeti kod odgovornih za odnose s javnošću hrvatskih institucija.

Svoj medijski put Vanja Ovčar započeo je još u osnovnoškolskim danima na Radiju 1 iz Čakovca, dok je tijekom studiranja godinu dana vodio večernji program Otvorenog radija. Bio je angažiran i na drugim područjima, pa je jedno vrijeme obnašao i dužnost predsjednika Savjeta mladih Grada Čakovca, a kasnije bio angažiran i u radu Hrvatske turističke zajednice.

Po završetku fakulteta radio je i u odnosima s javnošću Međimurske županije. Prije godinu dana prihvatio je poziv ministra Darka Horvata da se okuša u tom segmentu rada i u Ministarstvu gospodarstva, a njegov je doprinos u kratko vrijeme prepoznat od struke i medija.

Uz njega, finalisti prvog izbora za najboljeg političkog PR-ovca su Maro Alavanja iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ivana Crnić iz Ureda predsjednice, Marina Mandić iz Ministarstva unutarnjih poslova i Marko Milić iz Ureda predsjednika Vlade.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije