DANI KOTORIBE 2019.

FOTO Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kotoriba: ‘Kaj se v Kotoribi obeća, to se i napravi’

- Kotoriba s godinama raste i razvija se, stječe svoju prepoznatljivost - istaknuo je načelnik Ljubomir Grgec. Godile su pohvale uglednika, gostiju sjednice, među kojima je bila i Sunčana Glavak, izaslanica premijera Plenkovića i saborska zastupnica

U Domu kulture u Kotoribi u petak, 13. rujna navečer je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Kotoribe, a kao jedan od događaja povodom Dana Kotoribe 2019.

O minulih 365 dana u radu Opoćine govorio je općinski načelnik Ljubomir Grgec, a sve to je potkrijepljeno je prigodnim filmom.

– Općinu čine ljudi i pokreće je gospodarstvo – rekao je u uvodu, istaknuvši kako na području Općine djeluje 60 gospodarskih subjekata koji osiguravaju više od 700 radnih mjesta. Izrazio je zadovoljstvo što su ovdašnji gospodarstvenici u nove investicije uložili preko 200.000 milijuna kuna, a Općina im s godinama nastoji osigurati što bolje uvjete rada.

Općina vrsno koristi sredstva europskih fondova pa je tako u minuloj godini u Kotoribu ‘ušlo’ 24 milijuna kuna, a što je 1.000 eura po stanovniku po čemu su pri samom vrhu RH, a izvorni je općinski proračun 10 milijuna kuna. Uz prisjećanje na brojne investicije i događaje koji su obilježili život tamošnjeg stanovništva u 365 dana posebno je istaknuto otvaranje Ispostave Zavoda za hitnu medicinu. Za sve ostvareno Grgec je riječi zahvale uputio svim vijećnicima koji bez obzira na stranačku pripadnost rade za svoju Kotoribu koja je mjesto poželjno za život, mjesto u koje rado dolaze živjeti ljudi, pogotovo oni mladi jer ih Općina svojim poticajnim mjerama stanogradnje naprosto vabi pod njihovo okrilje.

Zahvalio je svim svojim sumještanima i suradnicima koji svojim zajedništvom pokazuju kako im srca kucaju za sredinu njihovog življenja. Lijepo je bilo čuti i planove za bolje sutra od kojih se prioritetnim ističe realizacija cestovnog povezivanja s Republikom Mađarskom, a ulaganja u gospodarstvu bit će njihova konstanta. Lijepo je bilo i na kraju filma čuti poruku: – Kaj se v Kotoribi obeća, to se i napravi!

Godile su riječi Maria Moharića, načelnika Općine Goričan, koji je Kotoripčanima za postignuća čestitao u ime donjomeđimurskih općina i Grada Preloga. Rekao je kako Kotoriba čini grupaciju donjomeđimurskih općina ujedinjenih u dvije europske akcijske grupe gdje sa susjednom Republikom Mađarskom rade na ostvarenju zajedničkih ciljeva pa je jedan takav i željno očekivani cestovni most preko Mure koji će spajati Kotoribu i Murske Križevce.

Čestitao im je zamjenik župana Josip Grivec istaknuvši kako su uspjesi Kotoribe i uspjesi Međimurske županije, a time i RH, dok je Mladen Novak, predsjednik Skupštine MŽ, rekao kako na svakoj svečanoj  sjednici Kotoripčani goste iznenade nečim novim.

– To je sredina gdje svaka travka ima svoje mjesto, a za to prije svega zasluge pripadaju prvom čovjeku Općine koji sitnice slaže u svojoj glavi za nešto veliko – rekao je slikovito. Sunčana Glavak je rekla kako zračna vizura Kotoribe prikazane u filmu prikazuje svu njezinu veličinu, pokazuje kako Kotoriba raste, kako se širi i da ona nije više zabačeni kutak na međimurskom istoku.

I ona je izrazila radost izgradnje mosta, kako bi tješnje bili povezani s Hrvatima koji su preko Mure u Mađarskoj sačuvali hrvatske korijene. Obećala je kako će Vlada RH i dalje u potrebnim segmentima pomagati razvoj i rast Kotoribe.

– Želim da dogodine vidim nekoliko minuta dulji film – rekla je, a aludirajući na daljnji rast i razvoj mjesta. U svečarskom dijelu sjednice, shodno odluci Općinskog vijeća, dodijeljena su općinska priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama. Medalja Općine uručena je Dobriši Habušu za dugogodišnju promociju Kotoribe preko fotografije i uređivanjem općinskih internetskih stranica. Terezija Gal, medalju je dobila za dugogodišnji angažman u Udruzi umirovljenika.

Treći dobitnik medalje je Ignac Nađ, dugogodišnji i aktivni član Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Ogranak Kotoriba. Uz medalje, dodijeljene su i zahvalnice koje je primio Ivica Jakupak za uspješna sudjelovanja na natjecanjima s reprezentacijom HŠRS u 2018. godini. Zahvalnicom je nagrađena juniorska (U-17) ekipa NK Graničara za uspješna sudjelovanja na natjecanjima u 2018. godini. Ekipa je već godinama u samom vrhu međimurskog nogometa u svojem uzrastu. Za 40 godina rada općinskom je Poveljom nagrađeno Društvo Naša djeca Kotoriba u čije ime je Povelju preuzela njihova predsjednica Jelena Ujlaki.

Nagrade su dijelili načelnik Grgec i predsjednik OV Stanko Vugrinčić koji je sjednicu otvorio prigodnim govorom. U ime nagrađenih na dodijeljenim nagradama se je zahvalio Ignac Nađ.

U dvorani Doma kulture posebno su pozdravljeni dr. Atila Kos, počasni konzul RH u Mađarskoj, Dragutin Glavina, dopredsjednik Skupštine Međimurske županije i mjesni župnik vlč. Ivan Kljunić, predstavnici mjesnih udruga, načelnici susjednih lokalnih zajednica Međimurja, Slovenije i Mađarske, predstavnici javnih poduzeća u Međimurskoj županiji, kao i predstavnici županijskih i državnih službi.

U sjednicu su nas himnom uveli tamburaši i članice Vokalne skupine KUD Kotoriba koji su i na kraju imali dojmljivi nastup.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije