situacija je neizvjesna

SJEDNICA VIJEĆA Općini Pribislavec ‘prijete’ novi izbori, predsjednik Vijeća opet nije izabran

Što slijedi? Sazivanje nove sjednice i u trećem pokušaju izabrati čelne ljude Vijeća, a u protivnom će se prići novim izborima za Općinsko vijeće

Konačno je sazvana nova i dugo očekivana 10. sjednica Općinskog vijeća Općine Pribislavec. Na sjednici su se pojavili svi vijećnici, a sjednici je nakon dužeg vremena prisustvovao zamjenik načelnice iz redova romske nacionalne manjine Željko Balog.

Sjednicu je otvorio i vodio jedini preostali dopredsjednik, Zoran Tomašić iz redova HDZ-a. ista je sazvana na zahtjev jedne trećine vijećnika. Nakon uvodnog dijela i čitanja dnevnog reda, aktualni potpredsjednik je od strane vijećnika iz redova Demokrata Matije Ladića zamoljen, da ako se radi o redovnoj sjednici, otvori i aktualnih ‘pola sata’ za pitanja koja postavljaju vijećnici. To toga nije došlo jer je tako odlučio dopredsjednik Tomašić!?

Pri utvrđivanju dnevnog reda vijećnik Ladić predložio je i zahtijevao, uz definiranih 12,  još 4 dodatne točke za dnevni red koje u glasovanju nisu prihvaćene

Zaprimljene su dvije kandidature za predsjednika OV Općine Pribislavec, od Slave Toplek iz stranke Hrvatski laburisti-stranka rada, na prijedlog 1/3 općinskih vijećnika, te Dragutina Prprovića, člana HSLS-a na prijedlog Odbora za izbor i imenovanje.

Nakon kratke rasprave, gdje su kandidati iznijeli svoju viziju vođenja Vijeća i osvrt na dosadašnji rad, pristupilo se glasovanju. Kandidatkinja Toplek je dobila 7 glasova ‘za’, 6 ‘protiv’ i 1 je bio ‘suzdržan’ pa kandidatura Slave Toplek nije prihvaćena. Za prijedlog kandidature Dragutina Prprovića 5 je vijećnika bilo ‘za’, 2 ‘protiv’ dok ih je 7 bilo ‘suzdržanih’.

Kako niti jedan kandidat nije dobio većinu i nije izabran predsjednik Vijeća, predsjedavajući sjednicom istu je završio.

Što slijedi? 

Sazivanje nove sjednice i u trećem pokušaju izabrati čelne ljude Vijeća, a u protivnom će se prići novim izborima za Općinsko vijeće. Situacija je izuzetno neizvjesna, dosta je važnih pitanja za daljnji rad i funkcioniranje Općine, a naznačeni su i neki problemi u prijedlogu tema vijećnika Ladića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije