OPĆINA DONJA DUBRAVA

OPĆINSKO VIJEĆE DONJE DUBRAVE Poznati dobitnici javnih priznanja Općine

Dana je suglasnost GKP Pre-Kom d.o.o. Prelog za opće uvjete isporuke komunalne usluge obavljanja dimnjačarskih poslova u Općini Donja Dubrava. Bila je to posljednja sjednica nezavisnog vijećnika Maria Mikulana

Dominantna točka 16. sjednice Općinskog vijeća Donje Dubrave odnosila se je na potvrđivanje Zaključka koje je Vijeću proslijedilo Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja Općine, a odnosi se na prijedlog dodjele Zahvalnica Općine zaslužnim građanima Donje Dubrave, a povodom Dana Općine.

Povjerenstvo u sastavu Marijan Pongrac, Martina Detelj i Zlatko Haramija je na osnovu prispjelih prijedloga Vijeću na usvajanje predložilo da ovogodišnji dobitnici budu Dalibor Međimurec, Biserka Vučenik, Kristijan Krušelj i Andrej Horvat, dok su na sjednici vijećnici u punom sastavu Vijeća iskristalizirali i dobitnike općinskih Plaketa za domicilne tvrtke Bali d.o.o. i Tehnodom d.o.o.. Tvrtku Bali d.o.o predložio je blok vijećnika HDZ-HSLS-HSS, a Tehnodom d.o.o. vijećnici HNS-a s obrazloženjem  njihovog doprinosa gospodarskom razvoju i napretku mjesta.

Nezavisni vijećnik Mario Mikulan je iznio prijedlog da u tom krugu bude i Saša ŠtefićSale. Rekao je kako je on tu nagradu zavrijedio glede djelatnosti na polju kulture i sporta u Donjoj Dubravi kao i promociji mjesta. Dok su prva dva prijedloga jednoglasno podržana, treći prijedlog nije dobio dovoljan broj glasova. Četiri vijećnika su bila protiv, isto toliko suzdržanih, a samo su tri vijećnika bila za da se Štefić nagradi najvišim općinskim priznanjem.

Mario Mikulan stavio mandat u Općinskom vijeću u mirovanje

Mario Mikulan izabran je za vijećnika Općine Donja Dubrava kao prvi s liste koalicije Socijaldemokratska partija Hrvatske – SDP i Hrvatskih laburista – Stranke rada. Na izborima u svibnju 2017. osvojili su 140 glasova i osvojili jedno vijećničko mjesto. Dogovor između dvije stranke je bio da će Mario, prvi s liste, nakon pola mandata tj. dvije godine staviti mandat u mirovanje i svoje mjesto u Općinskom vijeću prepustiti nekome iz koalicijskog partnera SDP-a.

Mario je riječ održao i na 16. sjednici rekao kolegama vijećnicima: – Ovo je moja zadnja sjednica. Svoj mandat stavljam u mirovanje i prepuštam svoje mjesto nekome iz SDP-a shodno našem dogovoru. Tko će biti to ne znam. Vidjet ćemo na slijedećoj sjednici koga će SDP odrediti kao mog nasljednika.

Neslužbeno saznajemo da će to biti Martina Kovač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije