Kolegij gradonačelnika i načelnika

PROMJENA TERMINA Potvrdio ministar Horvat: Sjednica Vlade RH u Međimurju ipak 25. srpnja

Horvat je u svom izlaganju rekao kako očekuje da će na sjednici, koja će se održati u prostorima bivše čakovečke vojarne, biti potpisano petnaestak ugovora

Nakon što se proteklih tjedana u javnosti baratalo podatkom da će se sjednica Vlade RH u Čakovcu održati 18. srpnja, po svemu sudeći konačni termin bit će tjedan dana kasnije.

To je potvrdio i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat koji je sudjelovao u raspravi na tu temu u sklopu današnje sjednice Kolegija gradonačelnika i načelnika općina u Međimurskoj županiji.

Horvat je u svom izlaganju rekao kako očekuje da će na sjednici, koja će se održati u prostorima bivše čakovečke vojarne, biti potpisano petnaestak ugovora, kao i da vjeruje kako će se iz proračuna, proračunskih rezervi i drugih izvora realizirati većina od 119 projekata koje su predložili županija, gradovi i općine. Također je naglasio potrebu da Razvojna agencija Međimurske županije pripremi što više projekata koji bi se realizirali sredstvima EU fondova u financijskom razdoblju 2021-2027.

Međimurski župan Matija Posavec rekao je kako očekuje da odgoda od tjedan dana omogući resornim ministarstvima da što bolje prouče predložene projekte i pripreme ih što više za sjednicu Vlade. Prisutni gradonačelnici i načelnici na sjednici su iznijeli i neke nove projekte, pa se može očekivati da će ih biti i više od 119.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije