DANI OPĆINE PODTUREN

FOTO Kolažna svečana sjednica Općinskog vijeća Podturen pokazala veličinu Općine

Sportska dvorana OŠ Podturen bila je četvratk u rano poslije podne dobrano ispunjena ljudima koji su dali obol pamtljivoj svečanoj sjednici OV Podturen. Sjednicu su pozdravili zamjenica međimurskog župana Sandra Herman i predsjednik Skupštine MŽ Mladen Novak

– Nije lako, a ni jednostavno biti načelnik, ali kada nešto radiš, nešto voliš i imaš viziju za ostvarenje ideje i zamisli da bi učinio život lakši i ugodniji svima i kada uđeš u tu borbu, nije važno hoćeš li biti nokautiran, nego ustaj i nešto napravi.

>> Dani Općine Podturen – svečana sjednica

A ja ustajem svaki puta iznova, s voljom i željom za realizaciju još jednog od zacrtanih projekata – istaknuo je načelnik Općine Perica Hajdarović, a nakon što je pozdravio okupljeno mnoštvo i žiteljima Općine uputio čestitke uz Dane općine Podturen.

Prije toga pozdravne riječi i riječi dobrodošlice, uz posebne pozdrave Mladenu Novaku i predstavnicima Vijeća romske nacionalne manjine, uputila je predsjednica Općinskog vijeća Mirjana Murk. Rekla je kako je u dvije godine funkcioniranja OV-a održano 15 sjednica s konstruktivnim zaključcima, a sve u cilju unapređenja života i rada lokalne zajednice. Izrazila je radost što su kao Općina prepoznati po uzornom suživotu s romskom nacionalnom manjinom.

Naglasila je kako je raduje što se poklanja posebna pažnja mladima, što se studentima pomaže novčano u njihovom školovanju, što odgojno-obrazovne institucije na tom području rade prepoznatljivo. Na kraju je pozvala sve vijećnike, a i žitelje Općine na konstruktivnu zajedništvo te uputila unaprijed čestitke dobitnicima javnih priznanja Općine.

Iz opširnog i temeljitog izlaganja općinskog načelnika izdvojit ćemo podatak gdje je rečeno kako se je u godini iza nas mnogo radilo i mnogo napravilo. Istaknuo je tako ponos izgrađenog sportskog parka vrijednog 1.636.000 kuna u čijoj su im izgradnji pomogli Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU i Ministarstvo graditeljstva koje je gradnju sufinanciralo u iznosu od 840.000 kuna, čime će se napraviti završna podloga i igralište opremiti sa svom popratnom opremom.

Rekao je Hajdarović kako je još mnogo toga napravljeno unutar minule godine. Napravljen je Strateški razvojni plan Općine Poduren, kao i glavni projekt LED rasvjete, u Podturnu je napravljena pješačko-biciklistička staza od općinske zgrade do crkve te dalje do Dječjeg vrtića. S ponosom je istaknuo razvoj svakog sela u okviru Općine. 

Tako su u Novakovcu uređeni sportski i rekreacijski tereni, a trenutno se završava i glavni projekt rasvjete na nogometnom igralištu. Uređen je ribnjak, asfaltirana Školska ulica, uređeni su i dijelovi kanala oborinske odvodnje, pomaže se DVD u izgradnji garaže za smještaj vatrogasnog vozila. U naselju Celine su uređeni prostori Kulturno -sportskog  centra, bit će asfaltirana Sportska ulica tijekom idućeg mjeseca.

U Sivici je lani u listopadu započelo uređenje groblja izradom dugo očekivane ograde, a sada je na redu uređenje parkirališnog prostora. Za najmlađe su u Miklavcu, Sivici, Novakovcu i Podurnu napravljena dječja igrališta… Ovo je samo dio realiziranog, a Hajdarović je dodao kako će i dalje u svakom naselju Općine realizirati prioritete. I on je rekao kako brinu za mlade sufinanciranjem prijevoza srednjoškolcima, dodjelom stipendija, nabavkom udžbenika, a neće zaobići nit vrtiće. Ukupno za obrazovanje Općina godišnje izdvaja 1.216.000 kuna.

Izrazio je ponos na 29 općinskih udruga čiji rad sufinanciraju s 1.230.000 kuna. Na kraju je iznio osobno mišljenje u kojem ističe kako je u svemu veliku ulogu odigralo OV kao i djelatnici Općine. Iz njegovog izlaganja smo iščitali ponos na postignuća, a govornicu je iskoristio da bi kazao:

– Također zahvaljujem svojoj obitelji te jednoj posebnoj osobi za pomoć i motivaciju i strpljenju tijekom cijele godine. Zahvalio je svima koji su utkali dio sebe, svoga znanja i slobodnog vremena za sve ono što se je danas u Podturnu događalo i ono što će tek uslijediti.

Spomenut ćemo dojmljiv kulturni program u kojem su učestovali: Limena glazba, djeca KUD-a Poturen, polaznici Dječjeg vrtića Mala tratinčica KUD Podturen, Udruga žena Sivica i Udruga Podturen. Hajdarović i Murk su najzaslužnijima podijelili zahvalnice, a na prijedlog OV. Primili su ih: Marta i Karla Mesarek – za izvrsna dostignuća u sportskom ribolovu, Slava Varga – za sportska dostignuća u pikadu, Antun Franjković – za vrijedne donacije na čast i ponos građanima Općine Podturen i Verica Novak – za 40 godina rada i uspješnog vođenja KUD-a Podturen.

Kao gosti uz gore spomenute županijske dužnosnike posebno su pozdravljeni gradonačelnici Preloga i Murskog Središća, Ljubomir Kolarek i Dražen Srpak, načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi, Dekanovca Ivan Hajdarović, Domašinca Mario Tomašek ipredsjednik OV Domašinca Goran Koren. Pozdravljen je i Zdravko Kolarić, predstavnik PU međimurske, potom ravnateljica OŠ Podturen Mirjana Cerovec i mjesni župnik vlč. Josip Pivar. Pozdravljeni su predsjednici VMO, kao i javnih poduzeća Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije